
Sommerbær med koldskålscreme
Få en perfekt afslutning på en uforglemmelig sommermiddag med den lækreste kombination af solmodne bær og en skøn creme med smag af koldskål.
AfLone Kjær
Sommerbær med koldskålscreme
4 Personer
Det skal du bruge:
Sommerbær
- 800 g bær, fx jordbær, hindbær og blåbær
- 1 spsk. flormelis
Koldskålscreme
- 2 ½ dl piskefløde
- 1 vaniljestang
- 2 spsk. flormelis
- 2 dl ymer
- Saft og skal af 1-2 citroner
Servering
- Kakaonibs
- Spiselige blomster
Sådan gør du:
Sommerbær
- Skyl og nip bærrene og tør dem.
- Drys bærrene med sigtet flormelis og vend forsigtigt rundt.
Koldskålscreme
- Pisk fløden til skum.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i flormelis.
- Vend vaniljesukker med ymer og smag dernæst til med citronskal og -saft.
- Vend forsigtigt med flødeskum.
Servering:
Anret koldskålscreme og bær på tallerkener og top med kakaonibs og spiselige blomster.
TIP:
I stedet for kakaonibs kan du bruge hakket mørk chokolade.