© Anders Schønnemann

Skøn jordbærsorbet på kun en halv time

Supernem og velsmagende jordbærsorbet, der smager af sol og sommer. Se opskriften her!

Opskrift af Morten Heiberg

Vi nyder sommeren lidt endnu, og med denne fantastiske jordbærsorbet er du sikker på at komme i sommerstemning. Brug de allerbedste jordbær du kan finde, for det kan nemlig smages, at bærerne er gode.

GRUNDSUKKERLAGE
• Såvel sorbet som granita laves traditionelt ved, at en sukkerlage tilsættes en eller anden form for frugtpuré.
• Lagen kan holde sig i to uger i køleskabet, så lav evt. en god portion, og hav den på lager til hurtig fremtryllen af kolde sommerdesserter.

(Ca. 500 g)
sukker 250 g
vand 250 g

• Kom sukker og vand i en gryde, og bring det i kog. Væsken skal være klar – så er den færdig.
• Hæld straks sukkerlagen i en ren, tør og tætsluttende beholder, og lad den køle af. Opbevar sukkerlagen i køleskabet, hvor den har en holdbarhed på ca. 2 uger.

JORDBÆRSORBET jordbær 500 g grundsukkerlage 425 g vanilje 1 stang citroner 2 stk., saft heraf • Blend jordbærrene med grundsukkerlage i en skål. Brug bagsiden af en stor ske eller en gummidejskraber, og gnid blandingen igennem en sigte. Tilsæt derefter citronsaft. • Hæld blandingen i en tætsluttende beholder, og stil den i køleskabet, indtil den er helt kold. • Hæld den kolde væske i en ismaskine, og kør den til sorbet – indfrysningstiden varierer fra maskine til maskine, så stop, når den har fået en fast og grødet konsistens. Hvis ikke du skal bruge sorbeten med det samme, så hæld sorbeten i en tætsluttende beholder, og opbevar den i fryseren.