
Skøn jordbærsorbet på kun en halv time
Supernem og velsmagende jordbærsorbet, der smager af sol og sommer. Se opskriften her!
AfOpskrift af Morten Heiberg
Vi nyder sommeren lidt endnu, og med denne fantastiske jordbærsorbet er du sikker på at komme i sommerstemning. Brug de allerbedste jordbær du kan finde, for det kan nemlig smages, at bærerne er gode.
GRUNDSUKKERLAGE
• Såvel sorbet som granita laves traditionelt ved, at en sukkerlage tilsættes en eller anden form for frugtpuré.
• Lagen kan holde sig i to uger i køleskabet, så lav evt. en god portion, og hav den på lager til hurtig fremtryllen af kolde sommerdesserter.
(Ca. 500 g)
sukker 250 g
vand 250 g
• Kom sukker og vand i en gryde, og bring det i kog. Væsken skal være klar – så er den færdig.
• Hæld straks sukkerlagen i en ren, tør og tætsluttende beholder, og lad den køle af. Opbevar sukkerlagen i køleskabet, hvor den har en holdbarhed på ca. 2 uger.