dessert lavet i airfryer
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Skøn dessert tryllet frem på ingen tid: Indbagte blommer med timian og kanelcreme

Blommer er skønne i desserter – her som blommekompot i en butterdej, der får en lækker sprødhed efter få minutter i airfryeren.

Indbagte blommer med timian og kanelcreme

Med en god færdigkøbt butterdej og en airfryer er der nem dessert på menuen. Tilberedes blommekompot i forvejen, kan desserten trylles frem på ingen tid.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Blommekompot

  • ½ vaniljestang
  • 62 g sukker
  • 150 g modne blommer

Indbagte blommer

  • ½ rulle butterdej, ca. 275g
  • 50 g marcipan
  • kviste frisk timian
  • ½ æg til pensling
  • 1 spsk. mandelflager
  • flormelis til drys

Kanelcreme

  • ¼ l piskefløde
  • 1 spsk. cremefraiche, 38 %
  • 1 tsk. stødt kanel

Sådan gør du

Blommekompot

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  1. Halvér blommerne.
  1. Fjern stenene, og skær blommer i kvarte.
  1. Kom blommerne i en gryde med vaniljesukker og sukker.
  1. Kog ved svag varme i ca. 10 min. til en kompot.
  1. Smag evt. til med mere sukker, hvis kompotten er for syrlig. Afkøl kompotten.

Indbagte blommer

  1. Rul butterdejen ud, og skær den ud i 8 firkanter.
  1. Afdryp blommerne, hvis der er meget væde.
  1. Fordel kompotten i det ene hjørne af hvert dejstykke sammen med skiver af marcipan og hakket timian.
  1. Fold den anden side over, så du har en trekant.
  1. Sørg for at lukke dejen sammen ved at presse en gaffel ned langs kanten.
  1. Pensl med sammenpisket æg, og drys med mandelflager.
  1. Kom blommepakkerne i din airfryer ved 200o, og steg, til de er gyldne, ca. 10 min.
  1. Afkøl en smule.

Kanelcreme

  1. Pisk fløde og cremefraiche til skum, og vend skødesløst med kanel.

Servering

  1. Servér de indbagte blommer med drys af sigtet flormelis og kanelcreme.