© Frederikke Heiberg

Shortbread

Opskrift på små delikate småkager, som både smager godt til kaffe og the.

Opskrift på ca. 40 stk.

smør 250 g, blødt
hvedemel 360 g
sukker 80 g
citronskal reven, af en usprøjtet citron
mandelmel 2 spsk. ( eller meget finthakkede, afskallede mandler)

Varm ovnen op til 175°. Kom smørret i en stor skål. Tilsæt mel, sukker, citronskal og mandelmel, og ælt det hele sammen med fingrene. Dejen skal hænge sammen og være glat.

Del dejen i to lige store dele, og rul hver del ud på et stykke bagepapir i en firkant. Del så denne firkant i to, og skær otte strimler af hver. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er gyldne.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem blive helt kolde, før de lægges i en bøtte med låg.