
Savoiardi
Lækre kager, du kan bruge, når du laver tiramisu men som er mindst lige så hyggelige til fx rabarber charlotte, is og frugtsalat
AfOpskrif til ca. 25 fingre
æggeblommer 5 stk.
vaniljesukker 100 g, gerne hjemmelavet se, hvordan du gør nederst på siden.
hvedemel 115 g
æggehvider 5 stk.
flormelis 55 g
ekstra rørsukker til at drysse kagerne med
Forvarm ovnen til 190°, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål, og stil skålen med æggehviderne til side. Kom hjemmelavet vaniljesukker i skålen med æggeblommerne, og pisk dem skummende. Sigt halvdelen af hvedemelet heri, og vend det godt sammen med en dejskraber.
_Pisk nu æggehviderne skummende. Tilsæt flormelis under piskningen, og pisk dem stive. Vend først en smule af hviderne i ægge-blommemassen, så resten af melet og til sidst resten af hviderne.
Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt ca. 10 cm lange fingre ud på bagepladen. Sørg for, at der er rigelig afstand mellem kagerne.
Drys lidt sukker over, og sæt dem straks i ovnen i ca. 20 minutter. Køles helt af, før de tages af pladen og opbevares i en kagedåse._