Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Saftig tærte med ananas og mango

Drøm dig væk til et varmere himmelstrøg med denne eksotiske opskrift.

© Frederikke Heiberg

Opskrift:

Mørdej:
flormelis 90 g
hvedemel 250 g
fint salt 2 knsp.
mandelmel 60 g
smør 120 g, blødt
æg 1 stk.

Sigt hvedemel og salt sammen i en skål, og tilsæt mandelmel.

Rør smør og sigtet flormelis sammen i en anden skål, tilsæt ægget, og rør til det er homogent. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen sammen med fingerspidserne.

Rul dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet natten over.

Ananas-mango-creme:
mandelmel 100 g
lyst rørsukker 100 g
smør 100 g, blødt
salt 1/3 tsk.
æg 1 stk., stort
mælk 1 spsk.
maizena 2 spsk.
frisk ananas 150 g, skåret i små tern
frisk mango 150 g, skåret i små tern

Pisk mandelmel, sukker og smør sammen i en skål. Kom salt og æg i, tilsæt mælk og maizena, og vend frugten i til sidst.

Varm ovnen til 180º. Rul mørdejen tyndt ud, og beklæd en tærteform med den.

Stil formen i køleskab i 15 minutter, inden du dækker dejen med aluminiumsfolie og fylder op med tørrede bønner. Bag den på denne måde i ca. 20 minutter, indtil dejen er let gylden.

Tag den ud og fjern folien med de tørrede bønner. Hæld ananas-mango-cremen i tærteformen, og stil den tilbage i ovnen. Bag den i ca. 30 minutter, eller indtil overfladen er gyldenbrun, og cremen har sat sig.

Bakke fra Casa Casino.

Relaterede Artikler