© Frederikke Heiberg

Sablé breton-kager

Opskrift på dekorative sablé breton-kager som med fordel kan pyntes med lidt guldstøv inden servering.

Opskrift til ca. 15 stk.

æggeblommer 4 stk.
sukker 160 g
smør 160 g, blødt
hvedemel 225 g
bagepulver 15 g
havsalt 2 g, groft

Kom æggeblommer i en skål. Pisk dem sammen med sukkeret. Tilsæt smørret, når æggeblommerne er pisket godt sammen. Sigt mel, bagepulver og salt sammen, og tilsæt det til æggeblommerne.

Rul dejen ud i en tykkelse af 5 mm mellem to stykker bagepapir. Lad dejen hvile i køleskab i mindst 1 time. Udstik dejen med en lille tynd ring, en form eller lignende, på ca. 5-6 cm i diameter.

Lad dejen blive i ringene, og bag dem i en forvarmet ovn ved 160°, indtil de er gyldne. Tag dem ud, og afkøl dem på en rist. Pisk fløde til letpisket flødeskum. Kom det i en sprøjtepose, og dekorér med flødeskum på toppen af kagerne.