Roulade med rødgrød
© Ulf Svane

Roulade med rødgrød

TO MORMOR-KLASSIKERE forener sig her i en af sommerens himmerigsmundfulde. Brug den som dessert eller til en dejlig kop te om eftermiddagen på terrassen

ROULADEBUND
50 g mel 

2 hele æg

2 æggeblommer
80 g sukker
2 æggehvider
30 g sukker

RØDGRØD
200 g jordbær
200 g solbær
200 g ribs
200 g hindbær
350 g sukker
250 g piskefløde

1⁄4 vaniljestang, kornene af
2 spsk sukker

SÅDAN GØR DU:

• Rengør bærrene forsigtigt, del jordbærrene i kvarter og kom dem i en skål sammen med de andre typer bær. Drys sukker over, og vend forsigtigt det hele rundt med en ske. Lad bærrene safte, så sukkeret opløser sig. Det tager et par timer ved stuetemperatur.

• Forvarm ovnen til 170 °.


• Sigt melet på et stykke bagepapir. Pisk de 2 hele æg og 
2 æggeblommer med 80 g sukker, indtil det er hvidt. Pisk æggehviderne stive i en anden skål med de 30 g sukker, vend hviderne i æggene og til sidst melet. Bred dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug en paletkniv. Bag bunden på næstnederste rille i ca. 8 minutter.

• Lad bunden stå lidt efter bagningen. Hav et rent viskestykke klar. Strø lidt sukker hen over overfladen af bunden, læg viskestykket over. Sæt en kold plade på, vend det hele om, fjern bagepladen. Nu ligger bunden omvendt med bagepapiret øverst. Pensl evt. papiret med lidt koldt vand, så er det nemmere at fjerne. Brug en paletkniv og træk forsigtigt papiret om paletkniven, så det nemmere går af. Læg papiret over igen. Rul bunden som en roulade med papiret imellem. Læg den rullede bund til side.


• Kom piskefløde, vaniljekorn og sukker i en skål, og pisk det hele til blødt skum. Kom evt. flødeskummet i en sprøjtepose med en tylle.


• Bred rouladen ud, og fordel bærblandingen ligeligt. Sprøjt striber af flødeskum over hele fladen.


• Rul forsigtigt rouladen sammen fra den ene ende til den anden. Brug viskestykket som støtte, først stramt og dernæst lidt mere løst. Læg rouladen på et fad.


• Opbevar rouladen køligt.

Røde sommerbær
© Ulf Svane