Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rødgrød med vaniljecreme

Opskrift på rødgrød med vaniljecreme er en delikat ret og fungerer godt som en forfriskende dessert.

© Frederikke Heiberg

Opskrift til 4 personer

Rødgrød

ribs 1 kg
hindbær 500 g
citronskal af to usprøjtede citroner
hel kanel el. vanilje
vand ca. 2 l
sukker ca. 1 kg (smag efter, da det kommer an på bærrene)
kartoffelmel

Skyl bærrene forsigtigt. Bær, citronskal og krydderier bringes i kog med vand. Si det hele, bland med sukker og bring i kog. Lad det koge i ca. 15 minutter. Rør lidt kartoffelmel ud i lidt koldt vand.

Tag gryden af varmen, og pisk det i saften. Saften må ikke længere koge. Hæld grøden i en skål, og stil den køligt. Servér med vaniljecreme.

Vaniljecreme

piskefløde 125 g
mælk 125 g
æggeblommer 2 stk.
stødt melis 30 g
vanilje ½ stang

Varm piskefløde og mælk op til 60?. Pisk æggeblommer og stødt melis sammen med vaniljekorn og -stang. Hæld den varme fløde/mælk over under piskning.

Hæld det hele tilbage i gryden, og varm op under konstant omrøring til 85?. Hæld straks derefter cremen gennem en si over i en skål, og afkøl den.

Relaterede Artikler