
Rødgrød med vaniljecreme
Opskrift på rødgrød med vaniljecreme er en delikat ret og fungerer godt som en forfriskende dessert.
AfOpskrift til 4 personer
Rødgrød
ribs 1 kg
hindbær 500 g
citronskal af to usprøjtede citroner
hel kanel el. vanilje
vand ca. 2 l
sukker ca. 1 kg (smag efter, da det kommer an på bærrene)
kartoffelmel
Skyl bærrene forsigtigt. Bær, citronskal og krydderier bringes i kog med vand. Si det hele, bland med sukker og bring i kog. Lad det koge i ca. 15 minutter. Rør lidt kartoffelmel ud i lidt koldt vand.
Tag gryden af varmen, og pisk det i saften. Saften må ikke længere koge. Hæld grøden i en skål, og stil den køligt. Servér med vaniljecreme.
Vaniljecreme
piskefløde 125 g
mælk 125 g
æggeblommer 2 stk.
stødt melis 30 g
vanilje ½ stang
Varm piskefløde og mælk op til 60?. Pisk æggeblommer og stødt melis sammen med vaniljekorn og -stang. Hæld den varme fløde/mælk over under piskning.
Hæld det hele tilbage i gryden, og varm op under konstant omrøring til 85?. Hæld straks derefter cremen gennem en si over i en skål, og afkøl den.