© Frederikke Heiberg

Rødgrød med vaniljecreme

Opskrift på rødgrød med vaniljecreme er en delikat ret og fungerer godt som en forfriskende dessert.

Opskrift til 4 personer

Rødgrød

ribs 1 kg
hindbær 500 g
citronskal af to usprøjtede citroner
hel kanel el. vanilje
vand ca. 2 l
sukker ca. 1 kg (smag efter, da det kommer an på bærrene)
kartoffelmel

Skyl bærrene forsigtigt. Bær, citronskal og krydderier bringes i kog med vand. Si det hele, bland med sukker og bring i kog. Lad det koge i ca. 15 minutter. Rør lidt kartoffelmel ud i lidt koldt vand.

Tag gryden af varmen, og pisk det i saften. Saften må ikke længere koge. Hæld grøden i en skål, og stil den køligt. Servér med vaniljecreme.

Vaniljecreme

piskefløde 125 g
mælk 125 g
æggeblommer 2 stk.
stødt melis 30 g
vanilje ½ stang

Varm piskefløde og mælk op til 60?. Pisk æggeblommer og stødt melis sammen med vaniljekorn og -stang. Hæld den varme fløde/mælk over under piskning.

Hæld det hele tilbage i gryden, og varm op under konstant omrøring til 85?. Hæld straks derefter cremen gennem en si over i en skål, og afkøl den.