Rabarber is © bobedre.dk

Lækker rabarber-is med syrlig kant

Giv kant til din is med en frist rabarberkompot

Lækker rabarber-is med syrlig kant

Til 6-8 personer

Det skal du bruge:

  • rabarber 300 g (renset vægt)
  • sukker 50 g
  • sødmælk 250 g
  • piskefløde 250 g
  • flagesalt 1⁄4 tsk.
  • vanilje 1⁄2 stang
  • citron 1 stk. usprøjtet, skal heraf
  • æggeblommer 100 g (ca. 6 stk.)
  • sukker 125 g

Det skal du gøre:

  1. Skær rabarberne i 1-cm-stykker og kom dem i en gryde med sukkeret.
  2. Bring det hele i kog, og lad rabarberne koge helt ud.
  3. Kør derefter med en stavblender, så kompotten bliver helt fin og ensartet.
  4. Afkøl rabarber-kompotten, og opbevar den i en tætsluttende beholder i køleskabet.
  5. Hæld mælk, fløde og salt i en lille tykbundet gryde.
  6. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom vaniljekorn og -stang i gryden.
  7. Skræl det gule af citronen med en kartoffelskræller, og kom også det i.
  8. Bring det op til lige under kogepunktet.
  9. Pisk æggeblommer og sukker let sammen, og hæld den varme mælkefløde over de piskede æggeblommer lidt ad gangen, mens du pisker.
  10. Hæld det hele tilbage i gryden, og lad cremen legere og tykne ved svag varme og under omrøring, til den når en temperatur på 85° - cremen må ikke komme i kog, så brug et termometer!
  11. Hæld straks cremen gennem en sigte over i en skål.
  12. Tilsæt den purerede rabarberkompot, som du forinden har vejet af til 250 g, og rør cremen godt igennem.
  13. Sæt skålen i et iskoldt vandbad, og afkøl cremen hurtigt til ca. 4° under jævnlig omrøring.
  14. Kør til slut med en stavblender for at være sikker på, at cremen er helt ensartet. Hæld cremen i en tætsluttende beholder, og stil den i køleskabet, indtil den er helt kold.
  15. Kør cremen til is i en ismaskine - eller stil i fryseren, og rør i isen jævnligt. Stop, når den har fået en fast og cremet konsistens a la softice.
  16. Kom ismassen i en tætsluttende beholder, og opbevar den i fryseren, til du skal servere den.
  17. Anret rababer-isen, og pynt evt. med frysetørrede jordbær.