© Frederikke Heiberg

Rabarber fromage

Denne opskrift er på en ægte retrodessert – men en god, dansk klassiker, der tåler en genoplivning! Og bagte rabarberstykker er perfekte som tilbehør.

sukker 150 g
vand 1 ½ dl
æg 4 stk.
æggeblommer 4 stk.
gelatine 15 blade
piskefløde 750 g
rabarberkompot 550 g (se opskriften nedenfor)

Rababerkompot
rabarber 2 bundter
sukker ca. 250 g, men tilpas efter syrligheden.

Skær enderne af rabarberne, og skyl dem. Snit dem i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker. Bring langsomt det hele i kog, og lad det koge ud under omrøring. Blend med en stavblender, til blandingen er fin, og stil kompotten til side – den skal vendes i fromagen.

Fromage
Bring sukker og vand i kog.

Pisk æg og æggeblommer sammen i en skål (der tåler vandbad), og hæld den kogende sukkerlage i under kraftig piskning. Stil skålen i et varmt vandbad, og pisk i blandingen, til den er skummende, varm og let legeret.

Fjern skålen fra vandbadet og pisk i blandingen, til den er afkølet.

Udblød gelatinen i en stor skål med koldt vand i rigelige mængder, og knug til sidst vandet fra.

Varm halvdelen af kompotten op i en lille kasserolle, tilsæt den knugede gelatine, og rør rundt, til den er smeltet. Hæld resten af kompotten i kasserollen, og vend herefter det hele i æggeblandingen. Sørg for, at det hele er blandet godt.

Pisk fløden til let skum, og vend den i til sidst. Blandingen skal være tyktflydende. Er den for tynd, skal man vente med at komme den i en form.

Skyl formen med vand, og ryst vandet af. Hæld straks derefter fromageblandingen i, og lad den sætte sig i køleskabet i min. 3 timer.