Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rabarber fromage

Denne opskrift er på en ægte retrodessert – men en god, dansk klassiker, der tåler en genoplivning! Og bagte rabarberstykker er perfekte som tilbehør.

© Frederikke Heiberg

sukker 150 g
vand 1 ½ dl
æg 4 stk.
æggeblommer 4 stk.
gelatine 15 blade
piskefløde 750 g
rabarberkompot 550 g (se opskriften nedenfor)

Rababerkompot
rabarber 2 bundter
sukker ca. 250 g, men tilpas efter syrligheden.

Skær enderne af rabarberne, og skyl dem. Snit dem i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker. Bring langsomt det hele i kog, og lad det koge ud under omrøring. Blend med en stavblender, til blandingen er fin, og stil kompotten til side – den skal vendes i fromagen.

Fromage
Bring sukker og vand i kog.

Pisk æg og æggeblommer sammen i en skål (der tåler vandbad), og hæld den kogende sukkerlage i under kraftig piskning. Stil skålen i et varmt vandbad, og pisk i blandingen, til den er skummende, varm og let legeret.

Fjern skålen fra vandbadet og pisk i blandingen, til den er afkølet.

Udblød gelatinen i en stor skål med koldt vand i rigelige mængder, og knug til sidst vandet fra.

Varm halvdelen af kompotten op i en lille kasserolle, tilsæt den knugede gelatine, og rør rundt, til den er smeltet. Hæld resten af kompotten i kasserollen, og vend herefter det hele i æggeblandingen. Sørg for, at det hele er blandet godt.

Pisk fløden til let skum, og vend den i til sidst. Blandingen skal være tyktflydende. Er den for tynd, skal man vente med at komme den i en form.

Skyl formen med vand, og ryst vandet af. Hæld straks derefter fromageblandingen i, og lad den sætte sig i køleskabet i min. 3 timer.

Relaterede Artikler