Prøv en ny og anderledes æblekage
En sand kageklassiker med et lille twist – perfekt til dig som gerne vil prøve noget nyt.
AfLone Kjær
Æble-’kage’ med solbær, rugbrødscrunch og fløde
En kageklassiker med et lille tvist. Lav kompot, solbær og rugbrødscrunch i god tid, så du hurtigt kan lave desserten, når det bliver tid til lidt sødt.
4 personer
Det skal du bruge:
Æblekompot
- 750 g æbler
- 1 vaniljestang
- 100-150 g sukker
- 50 g smuttede mandler
Solbær
- 200 g solbær
- 3 spsk. sukker
Rugbrødscrunch
- 200 g daggammelt rugbrød
2 spsk. muscovadosukker
Piskefløde
- Skovsyre
Sådan gør du:
Æblekompot
- Skær æblerne i kvarte, og fjern kernehuset. Er skrællen kedelig, kan æblerne skrælles. Skær æblerne i mindre stykker.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn med en anelse sukker, og kom i en gryde sammen med æbler, den tomme vaniljestang og ½ -1 dl vand. Kog æblerne ved svag varme, til de er møre og lidt udkogte. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis de koger tørre. Smag mosen til med sukker.
- Mængden afhænger af, hvor søde eller sure æblerne er. Afkøl æblerne, inden de vendes med smuttede mandler.
Solbær
- Rens solbærrene, og kom dem i en gryde med sukker. Kog et par minutter, til solbærrene brister, og afkøl dem dernæst.
Rugbrødscrunch
- Skær rugbrødet i helst små stykker, og fordel det på en bageplade med bagepapir. Rist det i ovnen ved ca. 120 ° i ca. 30 minutter. Tilsæt sukker og smør, og vend godt rundt. Rist i yderligere 5-10 minutter.
- Afkøl rugbrødet, inden det blendes til en grov rugbrødscrunch.
- Fordel æblekompot, solbær og rugbrødscrunch på tallerkener eller i skåle, og pynt med skovsyre. Servér med letpisket flødeskum.