Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lækre profiteroles med vaniljecreme

De små franske lækkerier vil med garanti skabe glæde ved middagsbordet.

dessert nem kage profiteroles vanilje vandbakkelser

© Anders Schønnemann

Profiteroles med vaniljecreme

Servér små fine franske profiteroles med vaniljecreme som en sød afslutning. Vi dekorerer kagerne med en glasur i stedet for den klassiske chokoladesauce.

Ca. 24 profiteroles

Det skal du bruge:

Vandbakkelser

  • 2 ½ dl vand
  • 125 g smør
  • 150 g mel
  • 5 æg

Vaniljecreme

  • 2½ dl mælk
  • 35 g sukker
  • korn af ½ stang vanilje
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 stor spsk. maizena

Pynt

  • 2-3 dl flormelis
  • 2 spsk. pasteuriserede æggehvider

Sådan gør du:

Vandbakkelser

  • Kog vand og smør op i en gryde. Når det koger, tilsættes alt melet. Rør godt rundt med en ske, til dejen samler sig til en klump. Hold dejen på varmen i ca. 4-5 minutter, til den er ristet let. Fjern gryden fra varmen, og lad dejen afkøle i ca. 20 minutter.
  • Rør æggene i ét ad gangen. Rør i dejen, til den bliver skinnende og lind i konsistensen. Kom dejen i en sprøjtepose med lagkagetyl. Sprøjt dejen ud i små boller med en diameter på ca. 4 cm på en bageplade med bagepapir. Vil du hellere lave éclairs, så sprøjt dejen ud i 8 cm lange stængler.
  • Bag vandbakkelserne i ovnen ved 200 ° i ca. 20 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle af. Tag en vandbakkelse ud, og tjek, om de er bagt nok. Falder de sammen, skal de bages lidt længere tid.

Vaniljecreme

  • Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og maizena i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 3 minutter, til den tykner. Tag cremen af varmen, og afkøl.
  • Rør i den undervejs, så den ikke klumper.
  • Når vandbakkelserne er helt kolde, laves der et lille hul i bunden, kom vaniljecremen i en sprøjtepose med tylle, og fyld i kagerne.

Pynt

  • Rør flormelis med æggehvide, og dekorér kagerne.

Relaterede Artikler