Lækre profiteroles med vaniljecreme

De små franske lækkerier vil med garanti skabe glæde ved middagsbordet.

Profiteroles med vaniljecreme © Anders Schønnemann

Lækre profiteroles med vaniljecreme

Servér små fine franske profiteroles med vaniljecreme som en sød afslutning. Vi dekorerer kagerne med en glasur i stedet for den klassiske chokoladesauce.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Profiteroles

Vandbakkelser

  • ¼ dl vand
  • 10½ g smør
  • 12 g mel
  • ½ æg

Vaniljecreme

  • ¼ dl mælk
  • 3 g sukker
  • ¼ vaniljestang, brug kornene herfra
  • ¼ pasteuriserede æggeblommer
  • ¼ spsk. maizena

Pynt

  • ¼ dl flormelis
  • ¼ spsk. pasteuriserede æggehvider

Sådan gør du:

Vandbakkelser

  • Kog vand og smør op i en gryde. Når det koger, tilsættes alt melet. Rør godt rundt med en ske, til dejen samler sig til en klump. Hold dejen på varmen i ca. 4-5 minutter, til den er ristet let. Fjern gryden fra varmen, og lad dejen afkøle i ca. 20 minutter.
  • Rør æggene i ét ad gangen. Rør i dejen, til den bliver skinnende og lind i konsistensen. Kom dejen i en sprøjtepose med lagkagetyl. Sprøjt dejen ud i små boller med en diameter på ca. 4 cm på en bageplade med bagepapir. Vil du hellere lave éclairs, så sprøjt dejen ud i 8 cm lange stængler.
  • Bag vandbakkelserne i ovnen ved 200 ° i ca. 20 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle af. Tag en vandbakkelse ud, og tjek, om de er bagt nok. Falder de sammen, skal de bages lidt længere tid.

Vaniljecreme

  • Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og maizena i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 3 minutter, til den tykner. Tag cremen af varmen, og afkøl.
  • Rør i den undervejs, så den ikke klumper.
  • Når vandbakkelserne er helt kolde, laves der et lille hul i bunden, kom vaniljecremen i en sprøjtepose med tylle, og fyld i kagerne.

Pynt

  • Rør flormelis med æggehvide, og dekorér kagerne.