Servér små fine franske profiteroles med vaniljecreme som en sød afslutning. Vi dekorerer kagerne med en glasur i stedet for den klassiske chokoladesauce.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
Profiteroles
Vandbakkelser
¼
dl
vand
10½
g
smør
12
g
mel
½
æg
Vaniljecreme
¼
dl
mælk
3
g
sukker
¼
vaniljestang, brug kornene herfra
¼
pasteuriserede æggeblommer
¼
spsk.
maizena
Pynt
¼
dl
flormelis
¼
spsk.
pasteuriserede æggehvider
Sådan gør du:
Vandbakkelser
Kog vand og smør op i en gryde. Når det koger, tilsættes alt melet. Rør godt rundt med en ske, til dejen samler sig til en klump. Hold dejen på varmen i ca. 4-5 minutter, til den er ristet let. Fjern gryden fra varmen, og lad dejen afkøle i ca. 20 minutter.
Rør æggene i ét ad gangen. Rør i dejen, til den bliver skinnende og lind i konsistensen. Kom dejen i en sprøjtepose med lagkagetyl. Sprøjt dejen ud i små boller med en diameter på ca. 4 cm på en bageplade med bagepapir. Vil du hellere lave éclairs, så sprøjt dejen ud i 8 cm lange stængler.
Bag vandbakkelserne i ovnen ved 200 ° i ca. 20 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle af. Tag en vandbakkelse ud, og tjek, om de er bagt nok. Falder de sammen, skal de bages lidt længere tid.
Vaniljecreme
Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og maizena i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 3 minutter, til den tykner. Tag cremen af varmen, og afkøl.
Rør i den undervejs, så den ikke klumper.
Når vandbakkelserne er helt kolde, laves der et lille hul i bunden, kom vaniljecremen i en sprøjtepose med tylle, og fyld i kagerne.