© Peter Kam

Pomeransmarmelade

Et lækkert kompliment til julens honningkage.

Pomeransmarmelade

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 kg

  • 500 g pomeranser
  • gaze (fra apoteket)
  • 1150 g sukker
  • 1 citron (saften)

Sådan gør du

  1. Vask pomeranserne og skær dem i tynde skiver. Endestykkerne kan du skære i strimler.
  1. Pil kernerne ud af frugtkødet, svøb dem ind i et stykke gaze og bind sammen.
  1. Læg frugtskiver i en skål og tilsæt 1 liter koldt vand.
  1. Læg gazeposen med kerner i en anden skål og hæld 1 dl koldt vand ved. Lad frugt og kerner stå i 2 døgn.
  1. Derefter hældes vand med frugtskiver i en gryde og koges sagte under låg i ¾ time.
  1. Tilsæt gazeposen samt vandet og kog videre i 15 minutter.
  1. Fjern herefter gazen og tryk geléen ud af den og ned i gryden. Kasser nu kernerne.
  1. Rør sukker og citronsaft i frugtskiverne og kog marmeladen under jævnlig omrøring i ca. 1 time.
  1. Lidt saft skal hurtigt blive tyk på en afkølet tallerken.
  1. Fyld marmeladen i glas og lad den blive kold før glassene lukkes.

Pomeranser har sæson i november og allerede til jul er den slut. Frugterne er med ubehandlet skal, de er bitre, kan ikke spises naturel, til gengæld giver de den mest vidunderlige marmelade. Rør evt. 4-5 cl whisky i et glas med marmelade – så har du alle tiders julegave.