© Peter Kam

Pomeransmarmelade

Et lækkert kompliment til julens honningkage.

Opskriften giver ca. 2 kg færdig marmelade
pomeranser 500 g
gaze (fra apoteket)
sukker 1150 g
citronsaft af 1 frugt

Vask pomeranserne og skær dem i tynde skiver. Endestykkerne kan du skære i strimler. Pil kernerne ud af frugtkødet, svøb dem ind i et stykke gaze og bind sammen. Læg frugtskiver i en skål og tilsæt 1 liter koldt vand. Læg gazeposen med kerner i en anden skål og hæld 1 dl koldt vand ved. Lad frugt og kerner stå i 2 døgn.

Derefter hældes vand med frugtskiver i en gryde og koges sagte under låg i ¾ time. Tilsæt gazeposen samt vandet og kog videre i 15 minutter. Fjern herefter gazen og tryk geléen ud af den og ned i gryden. Kasser nu kernerne.

Rør sukker og citronsaft i frugtskiverne og kog marmeladen under jævnlig omrøring i ca. 1 time. Lidt saft skal hurtigt blive tyk på en afkølet tallerken. Fyld marmeladen i glas og lad den blive kold før glassene lukkes.

TIP: Pomeranser har sæson i november og allerede til jul er den slut. Frugterne er med ubehandlet skal, de er bitre, kan ikke spises naturel, til gengæld giver de den mest vidunderlige marmelade. Rør evt. 4-5 cl whisky i et glas med marmelade – så har du alle tiders julegave.