© Styling Lone Kjær, Tia Borgsmidt Dessert Pocherede pærer med misoparfait og hasselnøddepraliné Danmark møder Asien i denne uimodståelige dessert. Af Lone Kjær — 29. oktober 2023 Pocherede pærer med misoparfait og hasselnøddepraliné Sæsonens skønne pærer pocheres i en vaniljesød lage og serveres med en misoparfait og sprød hasselnøddepraliné og gerne lidt skovsyre. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Misoparfait 25 g flormelis ½ vaniljestang (korn) 2 pasteuriserede æggeblommer 20 g lys miso 1½ dl piskefløde Pocherede pærer 2 modne pærer ½ vaniljestang (korn) 1 dl sukker 2 dl vand Hasselnøddepraliné 37 g sukker 15 g hasselnødder Sådan gør du Misoparfait Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelis. Pisk æggeblommer med vaniljesukker og miso til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til skum, og vend i æggemassen, til cremen er ensartet. Vend iscremen i en form med 8 halvkugler eller i en beholder med tilhørende låg. Frys iscremen i min. 6 timer. Pocherede pærer Skræl pærerne; lad stilken blive på. Fjern blomsten i bunden med en skarp kniv. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker, sukker, korn af vaniljestang og vand i en mindre gryde, og kog op. Læg forsigtigt pærerne i gryden, og kog dem i ca. 15 min. under låg. Sørg for at vende dem lidt undervejs. Er pærerne umodne, koges de lidt længere tid. Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad pærerne afkøle i lagen til næste dag. Hasselnøddepraliné Smelt sukkeret på en pande – rør ikke i det undervejs. Tilsæt hasselnødder, og vend i karamellen.Fordel hurtigt nødderne på et stykke bagepapir, og afkøl. Servering Servér pocherede pærer med misoparfait og hakket hasselnøddepraliné. Relateret Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Æblekage med ingefær og tiramisucreme Dessert Appelsinfromage med nødde-gremolata Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Hvid chokolademousse med lime og passionsfrugt Dessert Skøn dessert tryllet frem på ingen tid: Indbagte blommer med timian og kanelcreme