Pocherede pærer med misoparfait og hasselnøddepraliné
© Styling Lone Kjær, Tia Borgsmidt

Pocherede pærer med misoparfait og hasselnøddepraliné

Danmark møder Asien i denne uimodståelige dessert.

Pocherede pærer med misoparfait og hasselnøddepraliné

Sæsonens skønne pærer pocheres i en vaniljesød lage og serveres med en misoparfait og sprød hasselnøddepraliné og gerne lidt skovsyre.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Misoparfait

  • 25 g flormelis
  • ½ vaniljestang (korn)
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 20 g lys miso
  • 1½ dl piskefløde

Pocherede pærer

  • 2 modne pærer
  • ½ vaniljestang (korn)
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vand

Hasselnøddepraliné

  • 37 g sukker
  • 15 g hasselnødder

Sådan gør du

Misoparfait

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelis.
  1. Pisk æggeblommer med vaniljesukker og miso til en luftig æggesnaps.
  1. Pisk fløden til skum, og vend i æggemassen, til cremen er ensartet.
  1. Vend iscremen i en form med 8 halvkugler eller i en beholder med tilhørende låg.
  1. Frys iscremen i min. 6 timer.

Pocherede pærer

  1. Skræl pærerne; lad stilken blive på.
  1. Fjern blomsten i bunden med en skarp kniv.
  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  1. Kom vaniljesukker, sukker, korn af vaniljestang og vand i en mindre gryde, og kog op.
  1. Læg forsigtigt pærerne i gryden, og kog dem i ca. 15 min. under låg.
  1. Sørg for at vende dem lidt undervejs.
  1. Er pærerne umodne, koges de lidt længere tid.
  1. Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad pærerne afkøle i lagen til næste dag.

Hasselnøddepraliné

Smelt sukkeret på en pande – rør ikke i det undervejs.

Tilsæt hasselnødder, og vend i karamellen.

Fordel hurtigt nødderne på et stykke bagepapir, og afkøl.

Servering

  1. Servér pocherede pærer med misoparfait og hakket hasselnøddepraliné.