Dessert Pistacie-chokolade isbar Pistacie og chokolade klæder hinanden – en god, klassisk kombination. Af Gitte Heidi Rasmussen — 05. juli 2019 © Stine Christiansen Pistacie-chokolade isbar 12-16 stk. Det skal du bruge: Chokoladekagebund 100 g smeltet smør 125 g mørk chokolade 2 æg 125 g sukker 100 g hvedemel 2 spsk. kakao 1 tsk. bagepulver Chokoladeis 2 past. æg 100 g sukker 125 g mørk smeltet chokolade ½ l piskefløde Pistacieis 4 past. æggeblommer 150 g sukker 1 stang vanilje 100 g pistacie 1 dl sødmælk 5 dl piskefløde Pynt pistacienødder Sådan gør du: Smelt smør og hakket chokolade for svag varme. Pisk æg og sukker luftigt og skummende. Sigt mel, kakao og bagepulver i, og rør det hele sammen med chokoladesmør. Kom dejen i en smurt meldrysset form ca. 20 x 30 cm, og bag kagen ved 150 ° i ca. 25 min. Afkøl kagen på en rist. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt smeltet chokolade, mens der piskes, og dernæst fløde. Frys isen under jævnlig omrøring eller gerne i en ismaskine. Læg chokoladebunden tilbage i formen, nu beklædt med plastfilm, og kom chokoladeisen ovenpå. Sæt den i fryseren i mindst 1 time. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftigt og skummende. Findel pistacienødder og mælk til en grøn cremet masse. Rør pistaciemassen i æggesnapsen, og rør dernæst fløden i. Frys isen i en ismaskine til softicekonsistens, og fordel den oven på chokoladeisen. Glat overfladen, og sæt iskagen tilbage i fryseren, til den er fast. Skær isen i pæne stykker, drys med finthakkede pistacienødder, og servér. Relateret Dessert Chokolademoussekage med knasende kiksebund Dessert Citron-mandelkage med hvid chokolade Bagværk Ingefærsmåkager dyppet i mørk chokolade Dessert Æblemazarin, hvid chokolade og glace Dessert Sommerbær i brachetto med amarettocreme Dessert 10 lækre tærter til dig, der elsker søde desserter