Dessert Pistacie-chokolade isbar Pistacie og chokolade klæder hinanden – en god, klassisk kombination. Af Gitte Heidi Rasmussen — 05. juli 2019 © Stine Christiansen Pistacie-chokolade isbar 12-16 stk. Det skal du bruge: Chokoladekagebund 100 g smeltet smør 125 g mørk chokolade 2 æg 125 g sukker 100 g hvedemel 2 spsk. kakao 1 tsk. bagepulver Chokoladeis 2 past. æg 100 g sukker 125 g mørk smeltet chokolade ½ l piskefløde Pistacieis 4 past. æggeblommer 150 g sukker 1 stang vanilje 100 g pistacie 1 dl sødmælk 5 dl piskefløde Pynt pistacienødder Sådan gør du: Smelt smør og hakket chokolade for svag varme. Pisk æg og sukker luftigt og skummende. Sigt mel, kakao og bagepulver i, og rør det hele sammen med chokoladesmør. Kom dejen i en smurt meldrysset form ca. 20 x 30 cm, og bag kagen ved 150 ° i ca. 25 min. Afkøl kagen på en rist. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt smeltet chokolade, mens der piskes, og dernæst fløde. Frys isen under jævnlig omrøring eller gerne i en ismaskine. Læg chokoladebunden tilbage i formen, nu beklædt med plastfilm, og kom chokoladeisen ovenpå. Sæt den i fryseren i mindst 1 time. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftigt og skummende. Findel pistacienødder og mælk til en grøn cremet masse. Rør pistaciemassen i æggesnapsen, og rør dernæst fløden i. Frys isen i en ismaskine til softicekonsistens, og fordel den oven på chokoladeisen. Glat overfladen, og sæt iskagen tilbage i fryseren, til den er fast. Skær isen i pæne stykker, drys med finthakkede pistacienødder, og servér. Relateret Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Havtornsirup med lakrids og hvid chokolade Dessert Opskrift på Amarena kirsebærtrifli med kirsebærlikør og chokolade Dessert Marengs med lemoncurd og hvid chokolade Bagværk Ingefærsmåkager dyppet i mørk chokolade