Pistacie-chokolade isbar

Pistacie og chokolade klæder hinanden – en god, klassisk kombination.

© Stine Christiansen

Pistacie-chokolade isbar

12-16 stk.

Det skal du bruge:

Chokoladekagebund

  • 100 g smeltet smør
  • 125 g mørk chokolade
  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 2 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver

Chokoladeis

  • 2 past. æg
  • 100 g sukker
  • 125 g mørk smeltet chokolade
  • ½ l piskefløde

Pistacieis

  • 4 past. æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 100 g pistacie
  • 1 dl sødmælk
  • 5 dl piskefløde

Pynt

  • pistacienødder

Sådan gør du:

  1. Smelt smør og hakket chokolade for svag varme.
  2. Pisk æg og sukker luftigt og skummende.
  3. Sigt mel, kakao og bagepulver i, og rør det hele sammen med chokoladesmør.
  4. Kom dejen i en smurt meldrysset form ca. 20 x 30 cm, og bag kagen ved 150 ° i ca. 25 min.
  5. Afkøl kagen på en rist.
  6. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  7. Tilsæt smeltet chokolade, mens der piskes, og dernæst fløde.
  8. Frys isen under jævnlig omrøring eller gerne i en ismaskine.
  9. Læg chokoladebunden tilbage i formen, nu beklædt med plastfilm, og kom chokoladeisen ovenpå.
  10. Sæt den i fryseren i mindst 1 time.
  11. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftigt og skummende.
  12. Findel pistacienødder og mælk til en grøn cremet masse.
  13. Rør pistaciemassen i æggesnapsen, og rør dernæst fløden i.
  14. Frys isen i en ismaskine til softicekonsistens, og fordel den oven på chokoladeisen.
  15. Glat overfladen, og sæt iskagen tilbage i fryseren, til den er fast.
  16. Skær isen i pæne stykker, drys med finthakkede pistacienødder, og servér.