Jeg serverer gerne en lille portion hjemmelavet øllebrød tilberedt med stjerneanis og kanel til dessert toppet med kardemommeflødeskum. Det er rustikt, og smager virkelig skønt.
4 personer
Det skal du bruge:
Kaneløllebrød
200 g rugbrød
2 ½ dl vand
1 kanelstang
2 stjerneanis
2 dl hvidtøl
75 g muscovadosukker
(kan erstattes af brun farin)
1 tsk. stødt kanel
Kardemommeskum
2 dl piskefløde
stødt kardemomme
Sådan gør du:
Kaneløllebrød
Skær rugbrødet i små tern. Kom brødet i en gryde med kanelstang og stjerneanis, og hæld vandet over. Lad det stå natten over.
Kog rugbrødsblandingen op, tilsæt hvidtøl, muscovadosukker og stødt kanel, og lad grøden koge ved svag varme i 5-10 min, mens der af og til røres i den.
Anret øllebrøden i tallerkener, drys med sukker, så den ikke trækker skind.
Servér grøden lun med letpisket flødeskum smagt til med kardemomme.