Opskrift på skøn kaneløllebrød
Top den med sukker og letpisket kardemomme-flødeskum for et lækkert finish.
AfLone Kjær
Kaneløllebrød med kardemommeskum
Jeg serverer gerne en lille portion hjemmelavet øllebrød tilberedt med stjerneanis og kanel til dessert toppet med kardemommeflødeskum. Det er rustikt, og smager virkelig skønt.
4 personer
Det skal du bruge:
Kaneløllebrød
- 200 g rugbrød
- 2 ½ dl vand
- 1 kanelstang
- 2 stjerneanis
- 2 dl hvidtøl
- 75 g muscovadosukker
- (kan erstattes af brun farin)
- 1 tsk. stødt kanel
Kardemommeskum
- 2 dl piskefløde
- stødt kardemomme
Sådan gør du:
Kaneløllebrød
- Skær rugbrødet i små tern. Kom brødet i en gryde med kanelstang og stjerneanis, og hæld vandet over. Lad det stå natten over.
- Kog rugbrødsblandingen op, tilsæt hvidtøl, muscovadosukker og stødt kanel, og lad grøden koge ved svag varme i 5-10 min, mens der af og til røres i den.
- Anret øllebrøden i tallerkener, drys med sukker, så den ikke trækker skind.
- Servér grøden lun med letpisket flødeskum smagt til med kardemomme.