En lækker nytårslagkage som er lagt sammen med brombærkompot, smørcreme, chokoladeganache og chokolade-dulce.
Nytårslagkage med chokolade og brombær
Der er mange lækre lag i årets nytårskage, som byder på luftige sukkerbrødsbunde lagt sammen med brombær, chokoladeganache, mandelbund, chokoladedulce og buttercreme. Kagen tager lidt tid at lave, men er den perfekte afslutning på årets nytårsmenu – og så rækker den til mange.
8-10 personer
Det skal du bruge:
Brombærkompot
150 g brombær
120 g sukker
Sukkerbrødsbund
3 æg str. L
120 g sukker
100 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Mandelbund
100 g mandelmel
30 g hvedemel
100 g flormelis
4 æggehvider
50 g sukker
Chokoladeganache
2 dl piskefløde
150 g mørk chokolade
50 g nougat
Chokoladedulce
½ dåse kondenseret mælk med chokolade
1 tsk. flagesalt
Smørcreme
100 g smør
200 g flormelis
Pynt
Hvid chokolade til pynt
Brombærstøv til pynt
Sådan gør du:
Brombærkompot
Kom brombær og sukker i en gryde, og kog i ca. 5 minutter.
Tag gryden af varmen, og afkøl.
Sukkerbrødsbund
Pisk æg og sukker hvidt og skummende, ca. 10 min.
Bland mel med bagepulver, og vend forsigtigt i æggemassen.
Fordel halvdelen af dejen i en springform ca. 20 cm i diameter beklædt med bagepapir – bag 1 bund af gangen i forvarmet ovn ved 100 ° på nederste rille i 10-12 min.
Afkøl bunden i formen, tag den forsigtigt op, og vend den over på et stykke bagepapir drysset med sukker.
Gentag med resten af dejen.
Mandelbund
Vend mandelmel sammen med hvedemel og flormelis.
Pisk æggehviderne til en stiv marengs, og vend forsigtigt med melblandingen med en dejskraber.
Beklæd en springform ca. 20 cm i diameter med bagepapir, og fordel dejen i formen.
Bag bunden ved 180 ° i ca. 20 min.
Chokoladeganache
Hak chokoladen og skær nougat i mindre stykker, og kom det i en skål.
Kom fløden i en gryde, og varm op til lige under kogepunktet.
Hæld den varme fløde over chokolade og nougat, og rør i små cirkulære bevægelser i bunden af skålen med en dejskraber, til du har en ganache.
Stil cremen til afkøling ca. 1 time.
Pisk forsigtigt cremen luftig, til den tykner en lille smule.
Chokolade-dulce
Rør kondenseret mælk med flagesalt og 3 spsk. brombærkompot.
Smørcreme
Rør smørret blødt, og tilsæt flormelis lidt af gangen, mens du rører, til cremen er hvid og glat.
Sammenlægning
Læg først en sukkerbrødsbund på et kagefad, og smør et pænt lag brombærkompot herpå.
Fordel forsigtigt chokoladeganache oven på brombærrene.
Læg mandelbunden ovenpå.
Fordel chokolade-dulce med brombær på mandelbunden, og læg en sukkerbrødsbund over.
Sørg for, at overfladen er glat, og glat smørcremen ud herpå.
Høvl spåner af hvid chokolade og top dem på kagen.