Nytårslagkage med chokolade og brombær

En overdådig kage som den perfekte afslutning på årets nytårsmenu – og så rækker den til mange.

© Tia Borgsmidt

En lækker nytårslagkage som er lagt sammen med brombærkompot, smørcreme, chokoladeganache og chokolade-dulce.

Nytårslagkage med chokolade og brombær

Der er mange lækre lag i årets nytårskage, som byder på luftige sukkerbrødsbunde lagt sammen med brombær, chokoladeganache, mandelbund, chokoladedulce og buttercreme. Kagen tager lidt tid at lave, men er den perfekte afslutning på årets nytårsmenu – og så rækker den til mange.

8-10 personer

Det skal du bruge:

Brombærkompot

  • 150 g brombær
  • 120 g sukker

Sukkerbrødsbund

  • 3 æg str. L
  • 120 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver

Mandelbund

  • 100 g mandelmel
  • 30 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 4 æggehvider
  • 50 g sukker

Chokoladeganache

  • 2 dl piskefløde
  • 150 g mørk chokolade
  • 50 g nougat

Chokoladedulce

  • ½ dåse kondenseret mælk med chokolade
  • 1 tsk. flagesalt

Smørcreme

  • 100 g smør
  • 200 g flormelis

Pynt

  • Hvid chokolade til pynt
  • Brombærstøv til pynt

Sådan gør du:

Brombærkompot

  1. Kom brombær og sukker i en gryde, og kog i ca. 5 minutter.
  2. Tag gryden af varmen, og afkøl.

Sukkerbrødsbund

  1. Pisk æg og sukker hvidt og skummende, ca. 10 min.
  2. Bland mel med bagepulver, og vend forsigtigt i æggemassen.
  3. Fordel halvdelen af dejen i en springform ca. 20 cm i diameter beklædt med bagepapir – bag 1 bund af gangen i forvarmet ovn ved 100 ° på nederste rille i 10-12 min.
  4. Afkøl bunden i formen, tag den forsigtigt op, og vend den over på et stykke bagepapir drysset med sukker.
  5. Gentag med resten af dejen.

Mandelbund

  1. Vend mandelmel sammen med hvedemel og flormelis.
  2. Pisk æggehviderne til en stiv marengs, og vend forsigtigt med melblandingen med en dejskraber.
  3. Beklæd en springform ca. 20 cm i diameter med bagepapir, og fordel dejen i formen.
  4. Bag bunden ved 180 ° i ca. 20 min.

Chokoladeganache

  1. Hak chokoladen og skær nougat i mindre stykker, og kom det i en skål.
  2. Kom fløden i en gryde, og varm op til lige under kogepunktet.
  3. Hæld den varme fløde over chokolade og nougat, og rør i små cirkulære bevægelser i bunden af skålen med en dejskraber, til du har en ganache.
  4. Stil cremen til afkøling ca. 1 time.
  5. Pisk forsigtigt cremen luftig, til den tykner en lille smule.

Chokolade-dulce

  1. Rør kondenseret mælk med flagesalt og 3 spsk. brombærkompot.

Smørcreme

  1. Rør smørret blødt, og tilsæt flormelis lidt af gangen, mens du rører, til cremen er hvid og glat.

Sammenlægning

  1. Læg først en sukkerbrødsbund på et kagefad, og smør et pænt lag brombærkompot herpå.
  2. Fordel forsigtigt chokoladeganache oven på brombærrene.
  3. Læg mandelbunden ovenpå.
  4. Fordel chokolade-dulce med brombær på mandelbunden, og læg en sukkerbrødsbund over.
  5. Sørg for, at overfladen er glat, og glat smørcremen ud herpå.
  6. Høvl spåner af hvid chokolade og top dem på kagen.
  7. Drys med brombærstøv.