
Nemme limetærter
Små, sprøde kiksebunde fyldt med den lækreste, syrligsøde limecurd og pyntet med pistacienødder. Curden smager så godt, at dessertbloggeren, Maja Ambeck Vase, kunne slubre den hele i sig med en ske!
AfTærterne kan trylles frem på få minutter og er derfor perfekte til uventede gæster.
Ingredienser
Kiksebunde:
100 g havrekiks
50 g smør
1 nip salt
Limecurd:
3 lime, saft og skal
100 g sukker
1 stort æg
30 g smør
Pynt:
2 spsk grønne, usaltede pistacienødder
Mængde: 6 små tærter
Fremgangsmåde:
Kiksebunde:
Blend kiks til krummer, og kom dem i en skål. Smelt smør, og bland det med kiksekrummer. Tilføj salt. Fordel massen i små tærteforme uden/med løs bund (8 cm i diameter), og tryk den godt sammen med fingrene. Kom bundene i fryseren, mens du laver limecurden.
Limecurd:
Kom limesaft, limeskal, sukker og æg i en gryde, og varm det langsomt op under omrøring, indtil massen er 83 grader varm. Tag gryden af varmen, og rør smør i. Stavblend massen. Lad curden køle helt af, og kom den i køleskabet indtil brug.
Servering:
Fordel limecurden i de små kiksebunde, og pynt med hakkede pistacienødder. Server straks.
Tip: Jeg plejer at komme tærtebundene i fryseren, så de hærder hurtigt. Er du mere tålmodig end mig, kan du sagtens stille dem i køleskabet.
Tip: Både kiksebunde og curd holder sig fint i køleskabet i flere dage, men vent med at samle tærterne til lige inden servering!
Tip: Limecurden smager også genialt godt på smørbagte scones, som fyld i macarons eller på morgenyoghurten.
Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.