Magasinet Lækkerier
© Magasinet Lækkerier

Nemme limetærter

Små, sprøde kiksebunde fyldt med den lækreste, syrligsøde limecurd og pyntet med pistacienødder. Curden smager så godt, at dessertbloggeren, Maja Ambeck Vase, kunne slubre den hele i sig med en ske!

Tærterne kan trylles frem på få minutter og er derfor perfekte til uventede gæster.

Ingredienser

Kiksebunde:

100 g havrekiks
50 g smør
1 nip salt

Limecurd:

3 lime, saft og skal
100 g sukker
1 stort æg
30 g smør

Pynt:

2 spsk grønne, usaltede pistacienødder

Mængde: 6 små tærter

Fremgangsmåde:

Kiksebunde:

Blend kiks til krummer, og kom dem i en skål. Smelt smør, og bland det med kiksekrummer. Tilføj salt. Fordel massen i små tærteforme uden/med løs bund (8 cm i diameter), og tryk den godt sammen med fingrene. Kom bundene i fryseren, mens du laver limecurden.

Limecurd:

Kom limesaft, limeskal, sukker og æg i en gryde, og varm det langsomt op under omrøring, indtil massen er 83 grader varm. Tag gryden af varmen, og rør smør i. Stavblend massen. Lad curden køle helt af, og kom den i køleskabet indtil brug.

Servering:

Fordel limecurden i de små kiksebunde, og pynt med hakkede pistacienødder. Server straks.

Tip: Jeg plejer at komme tærtebundene i fryseren, så de hærder hurtigt. Er du mere tålmodig end mig, kan du sagtens stille dem i køleskabet.

Tip: Både kiksebunde og curd holder sig fint i køleskabet i flere dage, men vent med at samle tærterne til lige inden servering!

Tip: Limecurden smager også genialt godt på smørbagte scones, som fyld i macarons eller på morgenyoghurten.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!