Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nashi-pære pocheret med indonesisk lang peber

Den lidt sødere lang peber er lækker i desserter - her til opskrift med pikante pærer med citron og ingefær. Service fra Royal Copenhagen.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer

nashi-pære 4 stk.
lang peber 15-20 aks
vand 1 liter
rørsukker, lys 500 g
citron 1 stk., usprøjtet, saft og skal
ingefær 1 knold i tynde skiver

Skræl nashi-pærerne, sæt dem i en gryde med de øvrige ingredienser, og lad pærerne simre ved svag varme i ca. 45 min. Tjek, om pærerne er færdige ved at stikke en kniv i dem. Kniven skal glide lige igennem uden at møde modstand. Køl pærerne ned i lagen, og server med is, cremefraiche eller en nøddekage.

Lang peber (Piper longum)
Med sine aflange aks på ca. 2,5 cm ligner lang peber gæslinger fra piletræet. Peberet er i samme familie som Piper nigrum. Det er grønt som umodent og bliver mørkerødt som modent peber. Det tørrer i solen i ca. en uge. Smagen i lang peber er en blanding af sort peber, casiabark og frugtsødme. Det er meget brugt i det asiatiske køkken, fx i Indonesien, Thailand og Indien. Kan fås hos Urtekram.

Relaterede Artikler