© Pia Enghild

Nashi-pære pocheret med indonesisk lang peber

Den lidt sødere lang peber er lækker i desserter - her til opskrift med pikante pærer med citron og ingefær. Service fra Royal Copenhagen.

Opskrift til 4 personer

nashi-pære 4 stk.
lang peber 15-20 aks
vand 1 liter
rørsukker, lys 500 g
citron 1 stk., usprøjtet, saft og skal
ingefær 1 knold i tynde skiver

Skræl nashi-pærerne, sæt dem i en gryde med de øvrige ingredienser, og lad pærerne simre ved svag varme i ca. 45 min. Tjek, om pærerne er færdige ved at stikke en kniv i dem. Kniven skal glide lige igennem uden at møde modstand. Køl pærerne ned i lagen, og server med is, cremefraiche eller en nøddekage.

Lang peber (Piper longum)
Med sine aflange aks på ca. 2,5 cm ligner lang peber gæslinger fra piletræet. Peberet er i samme familie som Piper nigrum. Det er grønt som umodent og bliver mørkerødt som modent peber. Det tørrer i solen i ca. en uge. Smagen i lang peber er en blanding af sort peber, casiabark og frugtsødme. Det er meget brugt i det asiatiske køkken, fx i Indonesien, Thailand og Indien. Kan fås hos Urtekram.