Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Morten Heibergs mandelnougatine

Mandelnougatinen er god og lækker pynt til chokoladekagen ...

© bobedre.dk

spanske mandler, smuttede og hakkede (mellemfint) 150 g
mælk 3 spsk.
smør 125 g
glukose 50 g
sukker 150 g
kakaopulver 15 g

Forvarm ovnen til 170°.

Fordel mandlerne på en bageplade som er belagt med bagepapir. Bag dem i få minutter til de er gyldenbrune.

Kom mælk, smør, glukose og sukker i en lille kasserolle. Lad det koge over svag varme til den når en temperatur på præcis 106°, brug et termometer, men jeg kan sige at det tager ca. 4-5 minutter. Husk at røre i massen under kogningen.

Tag kasserollen fra varmen, og sigt kakaopulveret i, tilsæt derefter mandlerne. Kom massen i en beholder og lad den hvile en time.

Derefter smørres dejen ud på silikonebelagt bagepapir i små tynde stykker, det er ikke så afgørende at de er ens, de skal brækkes i stykker efter bagningen.

Bag dem ved ca. 180° i få minutter til de er sprøde og blanke. Tag dem ud og lad dem afkøle let før du brækker dem i mindre stykker der passer til kagen. Du kan også udstikke små runde plader.

Relaterede Artikler