© bobedre.dk

Morten Heibergs mandelnougatine

Mandelnougatinen er god og lækker pynt til chokoladekagen ...

spanske mandler, smuttede og hakkede (mellemfint) 150 g
mælk 3 spsk.
smør 125 g
glukose 50 g
sukker 150 g
kakaopulver 15 g

Forvarm ovnen til 170°.

Fordel mandlerne på en bageplade som er belagt med bagepapir. Bag dem i få minutter til de er gyldenbrune.

Kom mælk, smør, glukose og sukker i en lille kasserolle. Lad det koge over svag varme til den når en temperatur på præcis 106°, brug et termometer, men jeg kan sige at det tager ca. 4-5 minutter. Husk at røre i massen under kogningen.

Tag kasserollen fra varmen, og sigt kakaopulveret i, tilsæt derefter mandlerne. Kom massen i en beholder og lad den hvile en time.

Derefter smørres dejen ud på silikonebelagt bagepapir i små tynde stykker, det er ikke så afgørende at de er ens, de skal brækkes i stykker efter bagningen.

Bag dem ved ca. 180° i få minutter til de er sprøde og blanke. Tag dem ud og lad dem afkøle let før du brækker dem i mindre stykker der passer til kagen. Du kan også udstikke små runde plader.