Mazarinkager med brombær og vaniljecreme

Denne dessert er fin, feminin og fuldstændig fantastisk. Den lækre smag af mazarin får dejligt selskab af en let vaniljecreme og friske brombær.

Keramiktallerener og sorte skåle fra keramiker Lone Schubert, bestik fra Gense.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Mazarinkager med kardemomme, brombær og vaniljecreme

Der bliver cirka 18 små kager af dejen. Og du kan fryse dem ned, som du ikke skal bruge, og nyde med en anden god dag.

Det skal du bruge:

Mazariner

  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 150 g groftrevet marcipan
  • 5 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • Pistaciekrokant til topping

Vaniljecreme

  • ½ vaniljestang
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk. cremefraiche (38%)
  • 1 bakke brombær

Pynt

  • Små stedmoderblomster

Sådan gør du:

Dejen

  1. Pisk sukker og smør hvidt og skummende.
  2. Rør æggene i et ad gangen og vend revet marcipan i dejen.
  3. Bland hvedemel med kardemomme, og rør det i dejen, til den er ensartet.
  4. Fordel halvdelen af dejen i en smurt silikoneform – 9 små kager – og drys med pistaciekrokant.
  5. Bag kagerne i ca. 25 min. ved 175°.
  6. Afkøl kagerne, før de vendes ud af formen, som smøres igen, før du bager resten af kagerne.

Cremen

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret. Kom vaniljesukker, æggeblommer og fløde i en gryde, og pisk cremen ved jævn varme, indtil den tykner. Cremen må endelig ikke koge.
  2. Tag gryden af varmen, og pisk cremen, indtil den er afkølet.
  3. Rør cremefraiche i vaniljecremen, og fordel den i bunden af to skåle.
  4. Top med mazarinkager og brombær, og pynt med stedmoderblomster.

TIP: Vi bager kagerne i en silikoneform til minirugbrød (ca. 3 x 7 cm), så kagerne ikke bliver for store, men dejen kan sagtens bages i muffinforme, hvis du gerne vil have dem lidt større – husk da at forlænge bagetiden.