Mango- og passionsfrugt-trifli med limecreme

Den traditionelle trifli har fået en skøn make-over.

trifli med passionsfrugt, mango og limecreme
© Anders Schønnemann

Trifli a la østen Eksotiske frugter som mango og passionsfrugt er gode i begyndelsen af foråret. Brug dem fx som her i en traditionel trifli. Keramikskåle fra K.H. Würtz, skeer fra Gense.

Mango-passionsfrugt-trifli med limecreme

Vi har ladet os inspirere af en gammeldags klassisk trifli, men serverer den i stedet med mango, passionsfrugt, lime og yuzu, og får en syrlig frisk smag af Østen.

Det skal du bruge:

Trifli

  • 2 modne mangofrugter
  • 4 passionsfrugter
  • 8 marcipanmakroner
  • 1 dl yuzu
  • 2 dl piskefløde

Lime- vaniljecreme

  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 æggeblommer
  • reven skal af 1-2 lime
  • 1 spsk. majsstivelse

Sådan gør du:

Lime-vaniljecreme

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret.
  2. Kom fløde, æggeblommer, vaniljesukker og reven limeskal i en gryde med maizena, og varm op under omrøring, til cremen tykner.
  3. Afkøl cremen.
  4. Smag eventuelt til med mere limeskal/-saft.

Trifli

  1. Skræl mangoerne, og skær kødet fra stenene.
  2. Halvér passionsfrugterne, og skrab kerner og saft ud.
  3. Pisk fløden til en let skum.
  4. Dyp makronerne i yuzu.
  5. Fordel mango, passionsfrugt, lime-vaniljecreme, makroner og fløde i skåle eller glas.