Trifli a la østen Eksotiske frugter som mango og passionsfrugt er gode i begyndelsen af foråret. Brug dem fx som her i en traditionel trifli. Keramikskåle fra K.H. Würtz, skeer fra Gense.
Mango-passionsfrugt-trifli med limecreme
Vi har ladet os inspirere af en gammeldags klassisk trifli, men serverer den i stedet med mango, passionsfrugt, lime og yuzu, og får en syrlig frisk smag af Østen.
Det skal du bruge:
Trifli
2 modne mangofrugter
4 passionsfrugter
8 marcipanmakroner
1 dl yuzu
2 dl piskefløde
Lime- vaniljecreme
1 vaniljestang
1 spsk. rørsukker
2 dl piskefløde
2 æggeblommer
reven skal af 1-2 lime
1 spsk. majsstivelse
Sådan gør du:
Lime-vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret.
Kom fløde, æggeblommer, vaniljesukker og reven limeskal i en gryde med maizena, og varm op under omrøring, til cremen tykner.
Afkøl cremen.
Smag eventuelt til med mere limeskal/-saft.
Trifli
Skræl mangoerne, og skær kødet fra stenene.
Halvér passionsfrugterne, og skrab kerner og saft ud.
Pisk fløden til en let skum.
Dyp makronerne i yuzu.
Fordel mango, passionsfrugt, lime-vaniljecreme, makroner og fløde i skåle eller glas.