Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Mango- og passionsfrugt-trifli med limecreme

Den traditionelle trifli har fået en skøn make-over.

trifli med passionsfrugt, mango og limecreme

© Anders Schønnemann

Trifli a la østen Eksotiske frugter som mango og passionsfrugt er gode i begyndelsen af foråret. Brug dem fx som her i en traditionel trifli. Keramikskåle fra K.H. Würtz, skeer fra Gense.

Mango-passionsfrugt-trifli med limecreme

Vi har ladet os inspirere af en gammeldags klassisk trifli, men serverer den i stedet med mango, passionsfrugt, lime og yuzu, og får en syrlig frisk smag af Østen.

Det skal du bruge:

Trifli

  • 2 modne mangofrugter
  • 4 passionsfrugter
  • 8 marcipanmakroner
  • 1 dl yuzu
  • 2 dl piskefløde

Lime- vaniljecreme

  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 æggeblommer
  • reven skal af 1-2 lime
  • 1 spsk. majsstivelse

Sådan gør du:

Lime-vaniljecreme

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret.
  2. Kom fløde, æggeblommer, vaniljesukker og reven limeskal i en gryde med maizena, og varm op under omrøring, til cremen tykner.
  3. Afkøl cremen.
  4. Smag eventuelt til med mere limeskal/-saft.

Trifli

  1. Skræl mangoerne, og skær kødet fra stenene.
  2. Halvér passionsfrugterne, og skrab kerner og saft ud.
  3. Pisk fløden til en let skum.
  4. Dyp makronerne i yuzu.
  5. Fordel mango, passionsfrugt, lime-vaniljecreme, makroner og fløde i skåle eller glas.

Relaterede Artikler