Mandelkagen

Prøv denne lækre, søde mandelkage. Perfekt til eftermiddagskaffen.

© Lars Ranek

1 kage til en form på ca. 24 cm

smør 225 g sukker 225 g mandler 225 g smuttede, gerne spanske vanilje 1 stang, polynesisk æg 3 stk. økologiske citroner 2 stk., reven skal herfra citronsaft fra ½ stk. polentamel 110 g bagepulver 1 tsk. hvedemel og smør til formen

Forvarm ovnen til 160?.

Smør en springform (24 cm i diam.), og drys den med hvedemel. Pisk smør og sukker, til det er lyst.

Kør mandlerne på blenderen eller i foodprocessoren, til de er helt fintmalede, og tilsæt også dem.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i dejen. Pisk æggene i blandingen ét ad gangen. Vend til sidst citronskal, citronsaft, polentamel og bagepulver i.

Fordel dejen i den smurte form, og sæt den i ovnen i ca. 1 time. Den skal blive brun og mørk på overfladen.