
Mandelkagen
Prøv denne lækre, søde mandelkage. Perfekt til eftermiddagskaffen.
Af1 kage til en form på ca. 24 cm
smør 225 g
sukker 225 g
mandler 225 g smuttede, gerne spanske
vanilje 1 stang, polynesisk
æg 3 stk.
økologiske citroner 2 stk., reven skal herfra
citronsaft fra ½ stk.
polentamel 110 g
bagepulver 1 tsk.
hvedemel og smør til formen
Forvarm ovnen til 160?.
Smør en springform (24 cm i diam.), og drys den med hvedemel. Pisk smør og sukker, til det er lyst.
Kør mandlerne på blenderen eller i foodprocessoren, til de er helt fintmalede, og tilsæt også dem.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i dejen. Pisk æggene i blandingen ét ad gangen. Vend til sidst citronskal, citronsaft, polentamel og bagepulver i.
Fordel dejen i den smurte form, og sæt den i ovnen i ca. 1 time. Den skal blive brun og mørk på overfladen.