Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Mandelkagen

Prøv denne lækre, søde mandelkage. Perfekt til eftermiddagskaffen.

© Lars Ranek

1 kage til en form på ca. 24 cm

smør 225 g
sukker 225 g
mandler 225 g smuttede, gerne spanske
vanilje 1 stang, polynesisk
æg 3 stk.
økologiske citroner 2 stk., reven skal herfra
citronsaft fra ½ stk.
polentamel 110 g
bagepulver 1 tsk.
hvedemel og smør til formen

Forvarm ovnen til 160?.

Smør en springform (24 cm i diam.), og drys den med hvedemel. Pisk smør og sukker, til det er lyst.

Kør mandlerne på blenderen eller i foodprocessoren, til de er helt fintmalede, og tilsæt også dem.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i dejen. Pisk æggene i blandingen ét ad gangen. Vend til sidst citronskal, citronsaft, polentamel og bagepulver i.

Fordel dejen i den smurte form, og sæt den i ovnen i ca. 1 time. Den skal blive brun og mørk på overfladen.

Relaterede Artikler