Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Mandelbudding med rabarbergelé

Giv buddingen et comeback. Den smager vidunderligt med små stykker mandler og den fine rabarbergele på toppen.

© Anders Schønnemann

Mandelbudding med rabarbergelé

4 personer

Det skal du bruge:

Mandelbudding

  • husblas 3 blade
  • æggeblommer 3 stk.
  • sukker 3 spsk.
  • vaniljestang 1
  • piskefløde 2½ dl
  • smuttede mandler 50 g

Rabarbergele

  • husblas 2 blade
  • rabarber skåret i små tern 200 g
  • sukker 100 g
  • vand ½ dl

Sådan gør du:

  1. Sæt husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Rør æggeblommer og sukker med vaniljekorn, indtil det er hvidt. Kom fløden i en gryde, og varm op til kogepunktet.
  3. Hæld den lune fløde i æggeblommerne under piskning.
  4. Hæld tilbage i gryden, og varm op til kogepunktet under omrøring - det må endelig ikke koge. Afkøl til fingervarmt.
  5. Kram husblassen fri for vand, og smelt i den lune creme.
  6. Vend til sidst hakkede mandler i, og fordel buddingen i glas. Dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i ca. 4 timer.
  7. Læg husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  8. Kom rabarber, sukker og vand i en gryde, og kog i ca. 10 min. ved svag varme, indtil rabarberne er møre.
  9. Si saften fra, og lad den afkøle til fingervarm. Der skal være ca. 1 dl saft.
  10. Kram husblas fri for vand, og rør i rabarbersaften, til den er opløst. Hæld geleen over mandelbuddingen, og lad den stå og sætte sig ca. 1 time i køleskabet.