
Mandelbudding med rabarbergelé
Giv buddingen et comeback. Den smager vidunderligt med små stykker mandler og den fine rabarbergele på toppen.
AfLone Kjær
Mandelbudding med rabarbergelé
4 personer
Det skal du bruge:
Mandelbudding
- husblas 3 blade
- æggeblommer 3 stk.
- sukker 3 spsk.
- vaniljestang 1
- piskefløde 2½ dl
- smuttede mandler 50 g
Rabarbergele
- husblas 2 blade
- rabarber skåret i små tern 200 g
- sukker 100 g
- vand ½ dl
Sådan gør du:
- Sæt husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Rør æggeblommer og sukker med vaniljekorn, indtil det er hvidt. Kom fløden i en gryde, og varm op til kogepunktet.
- Hæld den lune fløde i æggeblommerne under piskning.
- Hæld tilbage i gryden, og varm op til kogepunktet under omrøring - det må endelig ikke koge. Afkøl til fingervarmt.
- Kram husblassen fri for vand, og smelt i den lune creme.
- Vend til sidst hakkede mandler i, og fordel buddingen i glas. Dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i ca. 4 timer.
- Læg husblas i koldt vand i ca. 10 min.
- Kom rabarber, sukker og vand i en gryde, og kog i ca. 10 min. ved svag varme, indtil rabarberne er møre.
- Si saften fra, og lad den afkøle til fingervarm. Der skal være ca. 1 dl saft.
- Kram husblas fri for vand, og rør i rabarbersaften, til den er opløst. Hæld geleen over mandelbuddingen, og lad den stå og sætte sig ca. 1 time i køleskabet.