© Anders Schønnemann

Mandelbudding med rabarbergelé

Giv buddingen et comeback. Den smager vidunderligt med små stykker mandler og den fine rabarbergele på toppen.

Mandelbudding med rabarbergelé

4 personer

Det skal du bruge:

Mandelbudding

  • husblas 3 blade
  • æggeblommer 3 stk.
  • sukker 3 spsk.
  • vaniljestang 1
  • piskefløde 2½ dl
  • smuttede mandler 50 g

Rabarbergele

  • husblas 2 blade
  • rabarber skåret i små tern 200 g
  • sukker 100 g
  • vand ½ dl

Sådan gør du:

  1. Sæt husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Rør æggeblommer og sukker med vaniljekorn, indtil det er hvidt. Kom fløden i en gryde, og varm op til kogepunktet.
  3. Hæld den lune fløde i æggeblommerne under piskning.
  4. Hæld tilbage i gryden, og varm op til kogepunktet under omrøring - det må endelig ikke koge. Afkøl til fingervarmt.
  5. Kram husblassen fri for vand, og smelt i den lune creme.
  6. Vend til sidst hakkede mandler i, og fordel buddingen i glas. Dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i ca. 4 timer.
  7. Læg husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  8. Kom rabarber, sukker og vand i en gryde, og kog i ca. 10 min. ved svag varme, indtil rabarberne er møre.
  9. Si saften fra, og lad den afkøle til fingervarm. Der skal være ca. 1 dl saft.
  10. Kram husblas fri for vand, og rør i rabarbersaften, til den er opløst. Hæld geleen over mandelbuddingen, og lad den stå og sætte sig ca. 1 time i køleskabet.