Hjemmelavet is er den bedste af slagsen, og denne her er lavet med en fantastisk smag af mandler.
Af
Morten Heiberg
— 06. september 2015
Mandel-is
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
½
dl
mandelmælk
½
dl
piskefløde
¼
knsp. flagesalt
40
g
sukker
26
g
æggeblommer
Sådan gør du
Hæld mandelmælk, fløde og salt i en lille tykbundet gryde.
Kom 50 g sukker i, og varm op til lige under kogepunktet.
Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad blandingen trække i 10 min.
Pisk æggeblommer og de resterende 70 g sukker let sammen i en skål, uden at det skummer.
Hæld først lidt af den varme mælkefløde i de sammenpiskede æggeblommer under konstant piskning.
Hæld derefter resten i.
Hæld tilbage i gryden, og lad cremen legere og tykne ved svag varme under omrøring med en gummidejskraber, til den når en temperatur på 85° – cremen må ikke komme i kog.
Brug et digitaltermometer.
Hæld straks cremen gennem en sigte over i en skål.
Sæt skålen i et iskoldt vandbad, og afkøl til ca. 4° under jævnlig omrøring. Skift evt. vandet ud.
Kør derefter med en stavblender, så cremen er helt ensartet.
Hæld cremen i en tætsluttende beholder, og stil den i køleskabet, indtil den er helt kold.
Kør cremen til is i en ismaskine – indfrysningstiden varierer fra maskine til maskine, så stop, når den har fået en fast og cremet konsistens á la softice.
Kom ismassen i en tætsluttende beholder, og opbevar den i fryseren, til du skal servere den.
Hvis isen har stået og er blevet meget fast i fryseren, så stil den i kølskabet 30 min. før servering.