© Anders Schønnemann

Mandel-is

Hjemmelavet is er den bedste af slagsen, og denne her er lavet med en fantastisk smag af mandler.

Mandel-is

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ dl mandelmælk
  • ½ dl piskefløde
  • ¼ knsp. flagesalt
  • 40 g sukker
  • 26 g æggeblommer

Sådan gør du

  1. Hæld mandelmælk, fløde og salt i en lille tykbundet gryde.
  1. Kom 50 g sukker i, og varm op til lige under kogepunktet.
  1. Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad blandingen trække i 10 min.
  1. Pisk æggeblommer og de resterende 70 g sukker let sammen i en skål, uden at det skummer.
  1. Hæld først lidt af den varme mælkefløde i de sammenpiskede æggeblommer under konstant piskning.
  1. Hæld derefter resten i.
  1. Hæld tilbage i gryden, og lad cremen legere og tykne ved svag varme under omrøring med en gummidejskraber, til den når en temperatur på 85° – cremen må ikke komme i kog.
  1. Brug et digitaltermometer.
  1. Hæld straks cremen gennem en sigte over i en skål.
  1. Sæt skålen i et iskoldt vandbad, og afkøl til ca. 4° under jævnlig omrøring. Skift evt. vandet ud.
  1. Kør derefter med en stavblender, så cremen er helt ensartet.
  1. Hæld cremen i en tætsluttende beholder, og stil den i køleskabet, indtil den er helt kold.
  1. Kør cremen til is i en ismaskine – indfrysningstiden varierer fra maskine til maskine, så stop, når den har fået en fast og cremet konsistens á la softice.
  1. Kom ismassen i en tætsluttende beholder, og opbevar den i fryseren, til du skal servere den.
  1. Hvis isen har stået og er blevet meget fast i fryseren, så stil den i kølskabet 30 min. før servering.