Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Madeleinekager

Opskrift på fint formede Madeleinekager

© Frederikke Heiberg

smør 175 g
sukker 150 g
marcipan 40 g, 75 %
æg 6 stk.
æggeblommer 2 stk.
vanilje ½ stang, god
hvedemel 200 g
kakaopulver 40 g
lidt smør til formene

Forvarm ovnen til 180º.

Kom smørret i en lille kasserolle, og smelt det. Denne dej laves på en røremaskine. Bland sukker, marcipan, hele æg og æggeblommer sammen i røremaskinen. Flæk vaniljestangen, og kom kornene i dejen. Rør melet i og derefter det lune smør.

Fyld dejen i madeleine-forme eller andet, som først er penslet med lidt smeltet smør. Fyld kun formene
to tredjedele op. Bag kagerne i cirka 12 minutter. Lad dem afkøle på en rist.

Relaterede Artikler