Luftige passionsfrugtbomber

Er dine dessert-evner Den Store Bagedyst-værdige? Prøv kræfter med disse flotte, syrligsøde passionsfrugtkager.

Kage med passionsfrugt © Thea Stevnhøj Meldgaard

Luftige passionsfrugtbomber

Er du klar til at gå dessertamok? Det kan du gøre med denne opskrift på en syrligsød passionsfrugtkage. Opskriften består af en del elementer, men til gengæld vil du imponere dine gæster big time!

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 små kager

Specielle redskaber

  • Termometer
  • Sprøjtepose
  • Silikoneforme (se specifikationer i opskrift)
  • Evt. chokoladespray

Mørdej

  • 13 g mel
  • 3⅓ g mandler
  • 6½ g flormelis
  • ¼ tsk. vaniljesukker (gerne rent vaniljepulver, hvis du har det)
  • 9⅓ g koldt smør
  • Lidt salt
  • ¼ æggeblomme
  • Lidt koldt vand
  • Evt. ½ tsk. revet appelsin-eller citronskal

Passionsfrugtcurd

  • ¼ passionsfrugter
  • sukker
  • ¼ æggeblommer
  • 5⅓ g smør
  • Lidt citronsaft
  • ¼ blad husblas
  • Evt. silikoneform med små huller - fx Micro Round eller Micro Stone (24 mm i omkreds) fra Kunst og Køkkentøj

Creme fraiche-mousse

  • ¼ dl fløde
  • ¼ dl creme fraiche (helst med 38% fedt)
  • ¼ dl fløde
  • 2½ g sukker
  • ¼ blad husblas
  • Evt. hvid chokoladespray
  • Pynt. Fx blomster, chokolade, bær e.l.
  • 1 silikoneform - jeg har brugt Globe (45 mm i omkreds) fra Kunst og Køkkentøj med 15 ellipser.

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Smut mandlerne, og lad dem tørre.
  1. Kom mel, mandler, flormelis, vanilje, salt og evt. skal fra citron/appelsin i en minihakker eller foodprocessor, og blend massen, til mandlerne har samme konsistens som melet og sukkeret.
  1. Skær smørret i små stykker, og kom det oveni foodprocessoren. Blend, til det akkurat er mixet ind i blandingen.
  1. Hæld massen i en skål, og tilføj æggeblommerne.
  1. Saml forsigtigt dejen med en gaffel. Hvis massen er for tør, så tilføj koldt vand i meget små mængder.
  1. Sørg for ikke at ælte for meget.
  1. Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i mindst 1,5 time - gerne natten over.
  1. Tag mørdejen ud af køleskabet, og rul den ud på et meldækket bord, til dejen er ca. 3-4 mm i højden.
  1. Stik cirkler (ca. 4 cm i diameteren) ud med et glas eller lignende.
  1. Bag kagerne ved 200 grader i 15-20 minutter, eller til de er mørkegyldne. Lad dem køle af.

Passionsfrugtcurd

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  1. Tøm passionsfrugterne, og blend indholdet, til kødet slipper kernerne. Si pureen.
  1. Kom passionsfrugt, sukker og æggeblommer i en kasserolle, og pisk det sammen.
  1. Varm massen op til 82-84 grader.
  1. Rør smørret ud i massen.
  1. Klem husblassen fri for vand, og opløs det i blandingen.
  1. Smag til med citronsaft.
  1. Hæld curden i miniformene (der er nok lidt flere, end du skal bruge).
  1. Hvis du ikke har en form, kan du komme curden i en sprøjtepose, vente til den er sprøjtefast, og sprøjte små dutter ud på et stykke bagepapir.
  1. Frys derefter dutterne eller formen i min. 24 timer.

Creme fraiche-mousse

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  1. Varm 0,5 fløde op i en kasserolle.
  1. Rør husblassen ud i den varme fløde, og lad den køle lidt af.
  1. Pisk cremefraichen, resten af fløden og sukkeret til en let skum.
  1. Bland lidt af skummet i husblasblandingen, så den bliver tempereret.
  1. Vend de to masser sammen.
  1. Hæld blandingen i ellipse-formene, til de er næsten fyldt.
  1. Kom en dybfrossen passionscurd i hver af kagerne. Frys i minimum 24 timer.

Servering

  1. Vrik kagerne ud af formene.
  1. Hvis du bruger en hvid chokoladespray, så spray hurtigt kagerne let fra en afstand på ca. 30 cm.
  1. Placer dem på hver sin mørdejsbund.
  1. Lad dem tø op i køleskabet i 2-3 timer.
  1. Dekorer dem med din favoritpynt.
  1. Tag dem ud en halv time før servering.

Tips:

  • Rød surkløver er genialt som pynt og kan efterhånden købes i mange supermarkeder og blomsterhandlere i potter.
  • Hvid chokoladespray kan købes i mange netbutikker, der forhandler kageudstyr.
  • Hvis der er mørdej tilovers, kan du sagtens fryse den og bruge den en anden god gang.

Opskriften på de lækre passionsfrugtbomber, samt foto og styling er alt sammen af Treats by Thea.

En enkelt passionsbombe fotograferet oppe fra
© Thea Stevnhøj Meldgaard