
Lækre, små kager med letristede mandelflager
Med en smag af banan og vanilje er de populære hos både børn og voksne.
AfMorten Heiberg
Lækre, små kager med letristede mandelflager
Det skal du bruge:
- smør 125 g smeltet
- marcipan 100 g
- flormelis 100 g
- vanillje ½ stang, kornene heraf
- æggehvider 90 g
- banan 1 stk. moden
- mel 60 g
- pynt letristede mandelflager og evt. flormelis
Sådan gør du:
- Smelt smørret i en lille kasserolle, og lad det simre, indtil det begynder at brune let og dufte af hasselnødder (heraf navnet noisette = hasselnød). Hæld det straks gennem en fintmasket sigte over i en skål for at køle af.
- Brug en røremaskine til dejen. Bland marcipan, flormelis og vaniljekorn sammen, og lad det smuldre i røremaskinen.
- Tilsæt æggehviderne lidt efter lidt, mos bananen, og kom den i dejen. Sigt melet i dejen, tilsæt smeltet smør, og vend rundt.
- Kom dejen i en engangssprøjtepose, og lad den hvile ca. 2 timer i køleskab.
- Forvarm ovnen til 190°.
- Sprøjt dejen i små aflange forme, fx silikoneforme. Pynt med letristede mandelflager og evt. et drys flormelis, og bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 min.
- Afkøl på en bagerist, og spis straks. Kager smager nemlig bedst samme dag, de er bagt.