Lækre, små kager med letristede mandelflager

Med en smag af banan og vanilje er de populære hos både børn og voksne.

Lækre, små kager med letristede mandelflager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portion

  • 250 g smeltet smør
  • 200 g marcipan
  • 200 g flormelis
  • 1 vanilljestang, kornene heraf 
  • 180 g æggehvider
  • 2 moden banan
  • 120 g mel
  • pynt letristede mandelflager og evt. flormelis

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en lille kasserolle, og lad det simre, indtil det begynder at brune let og dufte af hasselnødder (heraf navnet noisette = hasselnød). Hæld det straks gennem en fintmasket sigte over i en skål for at køle af.
  1. Brug en røremaskine til dejen. Bland marcipan, flormelis og vaniljekorn sammen, og lad det smuldre i røremaskinen.
  1. Tilsæt æggehviderne lidt efter lidt, mos bananen, og kom den i dejen. Sigt melet i dejen, tilsæt smeltet smør, og vend rundt.
  1. Kom dejen i en engangssprøjtepose, og lad den hvile ca. 2 timer i køleskab.
  1. Forvarm ovnen til 190°.
  1. Sprøjt dejen i små aflange forme, fx silikoneforme. Pynt med letristede mandelflager og evt. et drys flormelis, og bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 min.
  1. Afkøl på en bagerist, og spis straks. Kager smager nemlig bedst samme dag, de er bagt.