Lækre, små kager med letristede mandelflager

Med en smag af banan og vanilje er de populære hos både børn og voksne.

Lækre, små kager med letristede mandelflager

Det skal du bruge:

  • smør 125 g smeltet
  • marcipan 100 g
  • flormelis 100 g
  • vanillje ½ stang, kornene heraf
  • æggehvider 90 g
  • banan 1 stk. moden
  • mel 60 g
  • pynt letristede mandelflager og evt. flormelis

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en lille kasserolle, og lad det simre, indtil det begynder at brune let og dufte af hasselnødder (heraf navnet noisette = hasselnød). Hæld det straks gennem en fintmasket sigte over i en skål for at køle af.
  2. Brug en røremaskine til dejen. Bland marcipan, flormelis og vaniljekorn sammen, og lad det smuldre i røremaskinen.
  3. Tilsæt æggehviderne lidt efter lidt, mos bananen, og kom den i dejen. Sigt melet i dejen, tilsæt smeltet smør, og vend rundt.
  4. Kom dejen i en engangssprøjtepose, og lad den hvile ca. 2 timer i køleskab.
  5. Forvarm ovnen til 190°.
  6. Sprøjt dejen i små aflange forme, fx silikoneforme. Pynt med letristede mandelflager og evt. et drys flormelis, og bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 min.
  7. Afkøl på en bagerist, og spis straks. Kager smager nemlig bedst samme dag, de er bagt.