
Lækker optakt til desserten: Ost med brombærsylt
Pluk vilde brombær i naturen, og brug dem til en skøn brombærsylt. Servér til ost med lidt kiks før desserten.
AfLone Kjær
Ost med brombærsylt
4 personer
Pluk vilde brombær i naturen, og brug dem til en skøn brombærsylt. Servér til ost med lidt kiks før desserten.
Det skal du bruge:
- 200 g brombær
- Korn af 1 stang vanilje
100 g sukker
Diverse oste, fx fra Arla Unika
- Diverse kiks
- Spiselige blomster
Sådan gør du:
- Skyl og rens brombærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
- Kom vanilje, sukker og brombær i en lille gryde, og lad det simre i ca. 15 min. Er det meget flydende, kan man tage bærrene op og komme dem i et glas. Kog nu lagen ind, til den har en god konsistens, og hæld den over bærrene. Afkøl brombærsyltet.
- Anret ostene, pynt med spiselige blomster, og servér med brombærsylt og diverse kiks.