Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lækker optakt til desserten: Ost med brombærsylt

Pluk vilde brombær i naturen, og brug dem til en skøn brombærsylt. Servér til ost med lidt kiks før desserten.

© Anders Schønnemann

Ost med brombærsylt

4 personer

Pluk vilde brombær i naturen, og brug dem til en skøn brombærsylt. Servér til ost med lidt kiks før desserten.

Det skal du bruge:

  • 200 g brombær
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 100 g sukker

  • Diverse oste, fx fra Arla Unika

  • Diverse kiks
  • Spiselige blomster

Sådan gør du:

  1. Skyl og rens brombærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  2. Kom vanilje, sukker og brombær i en lille gryde, og lad det simre i ca. 15 min. Er det meget flydende, kan man tage bærrene op og komme dem i et glas. Kog nu lagen ind, til den har en god konsistens, og hæld den over bærrene. Afkøl brombærsyltet.
  3. Anret ostene, pynt med spiselige blomster, og servér med brombærsylt og diverse kiks.

Relaterede Artikler