Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Krydrede julesmåkager

Julebag er en af de gamle traditioner - saml familien og hold hyggen ved lige

© Frederikke Heiberg

Opskrift på krydrede julesmåkager

Det skal du bruge:

  • smør 180 g
  • brun farin 100 g
  • alm. sukker 85 g
  • hvedemel 360 g
  • bagepulver 1/3 tsk.
  • salt 1/3 tsk.
  • kanel 1 tsk.
  • økologisk citron 1 stk., fintrevet skal herfra
  • frisk ingefær 15 g, friskrevet
  • æg 1 stk.
  • lys chokolade 50 g, hakket

Sådan gør du:

  1. Pisk smør, brun farin og sukker lyst og skummende.
  2. Tilsæt mel og alle de øvrige ingredienser - undtagen æg og chokolade.
  3. Ælt til sidst den hakkede chokolade forsigtigt i dejen, og rul den i flere ruller, runde eller kantede, på 3-4 cm i diam.
  4. Lad dejen hvile i køleskabet mindst et par timer.
  5. Forvarm ovnen til 175°.
  6. Skær dejrullen i skiver på ca. ½ cm, pensl med ægget og bag kagerne i ca. 10 min., til de er let gyldne.