© Frederikke Heiberg

Krydrede julesmåkager

Julebag er en af de gamle traditioner - saml familien og hold hyggen ved lige

Opskrift på krydrede julesmåkager

Det skal du bruge:

  • smør 180 g
  • brun farin 100 g
  • alm. sukker 85 g
  • hvedemel 360 g
  • bagepulver 1/3 tsk.
  • salt 1/3 tsk.
  • kanel 1 tsk.
  • økologisk citron 1 stk., fintrevet skal herfra
  • frisk ingefær 15 g, friskrevet
  • æg 1 stk.
  • lys chokolade 50 g, hakket

Sådan gør du:

  1. Pisk smør, brun farin og sukker lyst og skummende.
  2. Tilsæt mel og alle de øvrige ingredienser - undtagen æg og chokolade.
  3. Ælt til sidst den hakkede chokolade forsigtigt i dejen, og rul den i flere ruller, runde eller kantede, på 3-4 cm i diam.
  4. Lad dejen hvile i køleskabet mindst et par timer.
  5. Forvarm ovnen til 175°.
  6. Skær dejrullen i skiver på ca. ½ cm, pensl med ægget og bag kagerne i ca. 10 min., til de er let gyldne.