Krydrede julesmåkager

Julebag er en af de gamle traditioner - saml familien og hold hyggen ved lige

© Frederikke Heiberg

smør 180 g
brun farin 100 g
alm. sukker 85 g
hvedemel 360 g
bagepulver 1/3 tsk.
salt 1/3 tsk.
kanel 1 tsk.
økologisk citron 1 stk., fintrevet skal herfra
frisk ingefær 15 g, friskrevet
æg 1 stk.
lys chokolade 50 g, hakket

Pisk smør, brun farin og sukker lyst og skummende.

Tilsæt mel og alle de øvrige ingredienser – undtagen æg og chokolade.

Ælt til sidst den hakkede chokolade forsigtigt i dejen, og rul den i flere ruller, runde eller kantede, på 3-4 cm i diam.

Lad dejen hvile i køleskabet mindst et par timer.

Forvarm ovnen til 175°.

Skær dejrullen i skiver på ca. ½ cm, pensl med ægget og bag kagerne i ca. 10 min., til de er let gyldne.

Relaterede Artikler