Kridhvid kærnemælkis

Opskrift på læskende og lokkende mælkeis, som anrettes med årstidens frugt, marineret i grønprikket myntesky.

© John Bendtsen

Opskrift til 4-6 personer

kærnemælk 4 dl, gammeldags piskefløde 1 dl sukker 100 g glukosesirup (Heibergs) 1 spsk. husblas 1 blad, udblødt

Varm 1 dl af kærnemælken sammen med piskefløde. Tilsæt sukker og glukosesirup, og smelt husblas i blandingen. Rør resten af den kolde kærnemælk (3 dl) i, og frys blandingen i en ismaskine.

Til servering: blandet frugt ca. 500 g, fx melon, blåbær, hindbær og nektariner.

Myntesky: sukkerlage af 2 dl vand, 100 g sukker, 10-12 blade grøn mynte (Mentha spicata) og saft af 1 citron. Kog sukkerlagen 2 minutter med et par mynteblade. Si den kolde lage. Blend den med endnu et par mynteblade, og smag til med citronsaft.

Relaterede Artikler