
Kridhvid kærnemælkis
Opskrift på læskende og lokkende mælkeis, som anrettes med årstidens frugt, marineret i grønprikket myntesky.
AfOpskrift til 4-6 personer
kærnemælk 4 dl, gammeldags
piskefløde 1 dl
sukker 100 g
glukosesirup (Heibergs) 1 spsk.
husblas 1 blad, udblødt
Varm 1 dl af kærnemælken sammen med piskefløde. Tilsæt sukker og glukosesirup, og smelt husblas i blandingen. Rør resten af den kolde kærnemælk (3 dl) i, og frys blandingen i en ismaskine.
Til servering:
blandet frugt ca. 500 g, fx melon, blåbær, hindbær
og nektariner.
Myntesky:
sukkerlage af 2 dl vand, 100 g sukker, 10-12 blade grøn mynte (Mentha spicata) og saft af 1 citron. Kog sukkerlagen 2 minutter med et par mynteblade. Si den kolde lage. Blend den med endnu et par mynteblade, og smag til med citronsaft.