Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kridhvid kærnemælkis

Opskrift på læskende og lokkende mælkeis, som anrettes med årstidens frugt, marineret i grønprikket myntesky.

© John Bendtsen

Opskrift til 4-6 personer

kærnemælk 4 dl, gammeldags
piskefløde 1 dl
sukker 100 g
glukosesirup (Heibergs) 1 spsk.
husblas 1 blad, udblødt

Varm 1 dl af kærnemælken sammen med piskefløde. Tilsæt sukker og glukosesirup, og smelt husblas i blandingen. Rør resten af den kolde kærnemælk (3 dl) i, og frys blandingen i en ismaskine.

Til servering:
blandet frugt ca. 500 g, fx melon, blåbær, hindbær
og nektariner.

Myntesky:
sukkerlage af 2 dl vand, 100 g sukker, 10-12 blade grøn mynte (Mentha spicata) og saft af 1 citron. Kog sukkerlagen 2 minutter med et par mynteblade. Si den kolde lage. Blend den med endnu et par mynteblade, og smag til med citronsaft.

Relaterede Artikler