Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Karamelliserede citrusfrugter og kirsebær

Opskrift på skøn sommeret med kirsebær og moden gedeost.

© Pia Enghild

gedeost fx en moden Le Galletout eller lignende
kirsebær 8 stk., gerne van eller lapins
grape 1 stk.
blodgrape 1 stk.
appelsin 2 stk.

Kirsebærrene halveres, og stenene fjernes, evt. med en lille spids teske. Citrusfrugterne skæres fri for skal og det hvide frugtkød, og bådene skæres ud med en skarp kniv.

rørsukker 2 spsk.

Læg kirsebær og citrusfrugter på et lille fad, og strø med rørsukker. Karamellisér sukkeret med en gasbrænder eller alternativt tæt under grillen i ovnen. Servér den modne gedeost til de karamelliserede frugter.