Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kanelscones

Prøv denne opskrift på lækre kanel scones med syltede jordbær og clotted cream, hvis du er på jagt efter en ny smagsoplevelse.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer
jordbær 500 g, fx dybdal
sukker 1½ dl
rødvin 1 dl
hvedemel 5 dl
bagepulver 2 tsk.
sukker ¾ dl
salt ½ tsk.
smør 100 g, blødt
piskefløde 1 ½ dl
kanel 1-2 spsk.
clotted cream eller
fed cremefraiche

Halvér jordbærrene, og kom dem i en skål med sukker og rødvin. Vend rundt og lad stå natten over. Vend gerne rundt en gang imellem.

Sæt ovnen på 200 grader. Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt smør og fløde, og rør dejen sammen.

Tryk den samlede dej flad og aflang på et stykke bagepapir. Drys kanelen ud i en stribe midt åå dejen. Rul dejen sammen som en roulade. Skær rouladen i 10-12 skiver. Læg skiverne med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag sconesene i ca. 20 min. Servér de lune scones med clotted cream og jordbær.

Relaterede Artikler