Kanelscones

Prøv denne opskrift på lækre kanel scones med syltede jordbær og clotted cream, hvis du er på jagt efter en ny smagsoplevelse.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer
jordbær 500 g, fx dybdal
sukker 1½ dl
rødvin 1 dl
hvedemel 5 dl
bagepulver 2 tsk.
sukker ¾ dl
salt ½ tsk.
smør 100 g, blødt
piskefløde 1 ½ dl
kanel 1-2 spsk.
clotted cream eller
fed cremefraiche

Halvér jordbærrene, og kom dem i en skål med sukker og rødvin. Vend rundt og lad stå natten over. Vend gerne rundt en gang imellem.

Sæt ovnen på 200 grader. Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt smør og fløde, og rør dejen sammen.

Tryk den samlede dej flad og aflang på et stykke bagepapir. Drys kanelen ud i en stribe midt åå dejen. Rul dejen sammen som en roulade. Skær rouladen i 10-12 skiver. Læg skiverne med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag sconesene i ca. 20 min. Servér de lune scones med clotted cream og jordbær.

Relaterede Artikler