
Kagen, der UMULIGT kan overgås - jordbær-cheesecake med Oreos og Nutella!!!
Endelig en cheesecake med alle yndlingslækkerierne i én og samme kage - og så er den oven i købet lidt af en letvægter.
Af — 26. maj 2016Cheesecake med Oreo-bund og Nutella-topping
Endelig er der nogen, der tænker sig ordentlig om og designer den lækreste cheesecake, som overhovedet tænkes kan: Cheesecake + Jordbær + Oreos + Nutella = Waaaaaow!
Det er den amerikanske kvindelige blogger Ali og hendes mand, der har bikset den suveræne opskrift sammen og taget de meget appetitvækkende billeder.
Som om det ikke var nok at bruge alle kageverdenens tophit i en cheesecake, så har bloggeren fra gimmesomeoven.com også tænkt på vægten.
Det er nemlig altid muligt at bruge light-produkter i en cheesecake. Så selvom der både er Oreos i bunden og Nutella-drippings på toppen, så anbefaler Ali, der er hjemmehørende i Kansas City, at bruge light-versionen af flødeosten og anvende græsk 2% yoghurt i stedet for creme fraiche, piskefløde eller andre temmeligt fedtholdige mælkeprodukter.
- Tilsæt æggene et ad gangen. Rør på lav hastighed, hver gang du slår et æg ud i dejen. Hæld massen ud over bunden.
- Placér bradepanden med springformen i den nederste tredjedel i ovnen. Hæld forsigtigt det kogende vand ned i bradepanden, så at springformen står i et vandbad. Vandet skal nå ca. en tomme (2 1/2 centimer) op ad springformens sider.
- Luk ovnen og og bag cheesecaken i cirka. 1 time og 30 minutter, eller indtil midten af kagen begynder at virke fast (cheesecaken må dog stadig gerne "skælve" lidt).
- Sluk for ovnen og lad ovndøren stå på klem. Lad cheesecaken stå og sætte sig i ca. en time. Tag cheesecaken ud af ovnen. Før en kniv forsigtig langs kanten af kagen for at løsne den. Lad den køle ned til rumtemperatur. Stil den ind i køleskabet i mindst 4 timer eller natten over.