© Lars Ranek

Kage i lag med flamberet banan

Til dem, der elsker banan! Her i kagen optræder de i flere versioner.

Kage i lag med flamberet banan

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Hasselnøddebunde

  • 125 g hasselnøddemel (ristede, afhindede og fintmalede hasselnødder)
  • 125 g flormelis
  • 150 g æggehvider
  • 45 g sukker
  • 50 g hasselnødder (ristede, afhindede og knuste)

Flamberede bananer

  • 400 g modne bananer(skrællet vægt), skåret i skiver på ½ cm
  • ¼ dl citronsaft
  • 30 g smør
  • 20 g sukker
  • 30 cl mørk rom

Bananmousse

  • 600 g bananpuré
  • 4 blade husblas, opblødt og knuget
  • dl citronsaft
  • reven muskatnød (efter smag)
  • 125 g sukker
  • ¼ dl vand
  • 75 g æggehvider
  • 4 dl piskefløde

Sådan gør du

Hasselnøddebunde

  1. Forvarm ovnen til 170°.
  1. Sigt flormelis i en skål, og bland det grundigt med hasselnøddemel.
  1. Pisk æggehvider og sukker stive.
  1. Vend de tørre ingredienser i de piskede æggehvider og kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle.
  1. Tegn to ringe på ca. 19 cm i diam. på et stykke bagepapir, og fyld cirklerne i spiraler med sprøjteposen, så du har to bunde.
  1. Bag bundene i ovnen i ca. 25 min.
  1. Afkøl på en bagerist.

Flamberede bananer

  1. Kom bananskiverne i en skål, og vend dem sammen med citronsaft.
  1. Smelt smørret på en varm pande, tilsæt bananskiverne og lad dem sautere, indtil de får lidt farve.
  1. Drys sukker på, og vend dem uden at skiverne går i stykker.
  1. Hæld rom på og flambér.
  1. Hæld dem over på et fad i et lag, afkøl.

Bananmousse

  1. Purér bananerne med en stavblender.
  1. Opblød husblas i en stor skål med koldt vand.
  1. Varm citronsaften op, til den er varm nok til at smelte husblassen. Pisk den i bananpuréen, og tilsæt reven muskatnød efter smag.
  1. Dæk skålen til med film.
  1. Bring sukker og vand i kog i få minutter, til du får en sirup.
  1. Pisk nu æggehviderne skummende, og tilsæt den varme sirup under kraftig piskning.
  1. Pisk til du har en kold marengs.
  1. Pisk fløden til blødt skum.
  1. Vend først marengsen i bananpuréen og så flødeskum.
  1. Nu skal du lægge kagen i lag. Brug enten en kagering på ca. 24 cm i diameter eller en springform foret med husholdningsfilm.
  1. Læg en hasselnøddebund i, og dæk den med et lag flamberede bananer.
  1. Hæld ca. halvdelen af moussen over.
  1. Læg den anden hasselnøddebund på, og dæk med resten af moussen. Glat evt. ud med en paletkniv. Der kan være lidt ekstra mousse tilbage til dem, som skal slikke skålen.
  1. Stil kagen i køleskab, og lad den sætte sig i mindst 2 timer inden servering.