125
g
hasselnøddemel (ristede, afhindede og fintmalede hasselnødder)
125
g
flormelis
150
g
æggehvider
45
g
sukker
50
g
hasselnødder (ristede, afhindede og knuste)
Flamberede bananer
400
g
modne bananer(skrællet vægt), skåret i skiver på ½ cm
¼
dl
citronsaft
30
g
smør
20
g
sukker
30
cl
mørk rom
Bananmousse
600
g
bananpuré
4
blade husblas, opblødt og knuget
dl
citronsaft
reven muskatnød (efter smag)
125
g
sukker
¼
dl
vand
75
g
æggehvider
4
dl
piskefløde
Sådan gør du
Hasselnøddebunde
Forvarm ovnen til 170°.
Sigt flormelis i en skål, og bland det grundigt med hasselnøddemel.
Pisk æggehvider og sukker stive.
Vend de tørre ingredienser i de piskede æggehvider og kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle.
Tegn to ringe på ca. 19 cm i diam. på et stykke bagepapir, og fyld cirklerne i spiraler med sprøjteposen, så du har to bunde.
Bag bundene i ovnen i ca. 25 min.
Afkøl på en bagerist.
Flamberede bananer
Kom bananskiverne i en skål, og vend dem sammen med citronsaft.
Smelt smørret på en varm pande, tilsæt bananskiverne og lad dem sautere, indtil de får lidt farve.
Drys sukker på, og vend dem uden at skiverne går i stykker.
Hæld rom på og flambér.
Hæld dem over på et fad i et lag, afkøl.
Bananmousse
Purér bananerne med en stavblender.
Opblød husblas i en stor skål med koldt vand.
Varm citronsaften op, til den er varm nok til at smelte husblassen. Pisk den i bananpuréen, og tilsæt reven muskatnød efter smag.
Dæk skålen til med film.
Bring sukker og vand i kog i få minutter, til du får en sirup.
Pisk nu æggehviderne skummende, og tilsæt den varme sirup under kraftig piskning.
Pisk til du har en kold marengs.
Pisk fløden til blødt skum.
Vend først marengsen i bananpuréen og så flødeskum.
Nu skal du lægge kagen i lag. Brug enten en kagering på ca. 24 cm i diameter eller en springform foret med husholdningsfilm.
Læg en hasselnøddebund i, og dæk den med et lag flamberede bananer.
Hæld ca. halvdelen af moussen over.
Læg den anden hasselnøddebund på, og dæk med resten af moussen. Glat evt. ud med en paletkniv. Der kan være lidt ekstra mousse tilbage til dem, som skal slikke skålen.
Stil kagen i køleskab, og lad den sætte sig i mindst 2 timer inden servering.