
Kage i lag med flamberet banan
Til dem, der elsker banan! Her i kagen optræder de i flere versioner.
AfMorten Heiberg
Kage i lag med flamberet banan
Hasselnøddebunde
Det skal du bruge:
- hasselnøddemel 125 g (ristede, afhindede og fintmalede hasselnødder)
- flormelis 125 g
- æggehvider 150 g
- sukker 45 g
- hasselnødder 50 g, ristede, afhindede og knuste
Det skal du gøre:
- Forvarm ovnen til 170°.
- Sigt flormelis i en skål, og bland det grundigt med hasselnøddemel.
- Pisk æggehvider og sukker stive.
- Vend de tørre ingredienser i de piskede æggehvider og kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle.
- Tegn to ringe på ca. 19 cm i diam. på et stykke bagepapir, og fyld cirklerne i spiraler med sprøjteposen, så du har to bunde.
- Bag bundene i ovnen i ca. 25 min.
- Afkøl på en bagerist.
Flamberede bananer
Det skal du bruge:
- bananer 400 g modne (skrællet vægt), skåret i skiver på ½ cm
- citronsaft ¼ dl
- smør 30 g
- sukker 20 g
- mørk rom 30 cl
Det skal du gøre:
- Kom bananskiverne i en skål, og vend dem sammen med citronsaft.
- Smelt smørret på en varm pande, tilsæt bananskiverne og lad dem sautere, indtil de får lidt farve.
- Drys sukker på, og vend dem uden at skiverne går i stykker.
- Hæld rom på og flambér.
- Hæld dem over på et fad i et lag, afkøl.
Bananmousse
Det skal du bruge:
- bananpuré 600 g
- husblas 4½ blade, opblødt
- og knuget
- citronsaft 0,6 dl
- reven muskatnød (efter smag)
- sukker 125 g
- vand ¼ dl
- æggehvider 75 g
- piskefløde 4½ dl
Det skal du gøre:
- Purér bananerne med en stavblender.
- Opblød husblas i en stor skål med koldt vand.
- Varm citronsaften op, til den er varm nok til at smelte husblassen. Pisk den i bananpuréen, og tilsæt reven muskatnød efter smag.
- Dæk skålen til med film.
- Bring sukker og vand i kog i få minutter, til du får en sirup.
- Pisk nu æggehviderne skummende, og tilsæt den varme sirup under kraftig piskning.
- Pisk til du har en kold marengs.
- Pisk fløden til blødt skum.
- Vend først marengsen i bananpuréen og så flødeskum.
- Nu skal du lægge kagen i lag. Brug enten en kagering på ca. 24 cm i diameter eller en springform foret med husholdningsfilm.
- Læg en hasselnøddebund i, og dæk den med et lag flamberede bananer.
- Hæld ca. halvdelen af moussen over.
- Læg den anden hasselnøddebund på, og dæk med resten af moussen. Glat evt. ud med en paletkniv. Der kan være lidt ekstra mousse tilbage til dem, som skal slikke skålen.
- Stil kagen i køleskab, og lad den sætte sig i mindst 2 timer inden servering.