Kaffe-florentin-sandwich-is

Du kan vælge at røre din egen vaniljeis eller købe en god en i supermarkedet. Florentinbundene holder styr på den rørte kaffeis.

© Stine Christiansen

Mocca-florentin-sandwich-is

8 stk. sandwich

Det skal du bruge:

Florentinbund

  • 125 g sukker
  • 75 g smeltet smør
  • 1 spsk. piskefløde
  • 2 spsk. glucosesirup
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. kakao
  • 100 g hasselnøddeflager og mandelflager

Is

  • 1 liter god vaniljeis
  • 1 dl espresso
  • ½ dl kaffelikør – kaffesirup

Sådan gør du:

  1. Bring langsomt sukker, smør, fløde og sirup i kog i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er smeltet. Rør dernæst mel og kakao i.
  2. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir i små cirkler, og drys med en blanding af hasselnøddeflager og mandelflager. Lav 16 stk. i alt.
  3. Bag kagerne 8-10 min. ved 160 °, afkøl lidt, og stik dem ud, så de alle er pænt runde med en diameter på cirka 6 cm.
  4. Rør kaffe og kaffelikør sammen med vaniljeisen. Sæt isen tilbage i fryseren, til den kan kugles op.
  5. Kugl isen op, og læg en kugle imellem to kager. Tryk kagerne sammen, og ret kanten til med en kniv hele vejen rundt. Sæt straks sandwichen tilbage i fryseren, mens de andre laves.