Kaffe-florentin-sandwich-is
Du kan vælge at røre din egen vaniljeis eller købe en god en i supermarkedet. Florentinbundene holder styr på den rørte kaffeis.
AfGitte Heidi Rasmussen
Mocca-florentin-sandwich-is
8 stk. sandwich
Det skal du bruge:
Florentinbund
- 125 g sukker
- 75 g smeltet smør
- 1 spsk. piskefløde
- 2 spsk. glucosesirup
- 2 spsk. hvedemel
- 2 spsk. kakao
- 100 g hasselnøddeflager og mandelflager
Is
- 1 liter god vaniljeis
- 1 dl espresso
- ½ dl kaffelikør – kaffesirup
Sådan gør du:
- Bring langsomt sukker, smør, fløde og sirup i kog i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er smeltet. Rør dernæst mel og kakao i.
- Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir i små cirkler, og drys med en blanding af hasselnøddeflager og mandelflager. Lav 16 stk. i alt.
- Bag kagerne 8-10 min. ved 160 °, afkøl lidt, og stik dem ud, så de alle er pænt runde med en diameter på cirka 6 cm.
- Rør kaffe og kaffelikør sammen med vaniljeisen. Sæt isen tilbage i fryseren, til den kan kugles op.
- Kugl isen op, og læg en kugle imellem to kager. Tryk kagerne sammen, og ret kanten til med en kniv hele vejen rundt. Sæt straks sandwichen tilbage i fryseren, mens de andre laves.