
Jordbærtærte med karamel, guf og basilikum
Vi disker op med en ægte sommerdessert med denne fine jordbærtærte med frangipane, dulce de leche og marengsguf. Selve kagen kan bages i forvejen og toppes først kort før servering.
AfLone Kjær
JORDBÆRTÆRTE MED KARAMEL, GUF OG BASILIKUM
6 personer
Det skal du bruge:
Mørdej
- mandelmel 25 g
- hvedemel 125 g
- flormelis 50 g
- koldt smør 75 g
- salt 1 knivspids
- æggeblomme 1
Frangipane
- smør 75 g
- sukker 75 g
- mandelmel 75 g
- hvedemel 30 g
- 1 stort æg
- dulce de leche 4 spsk.
Guf
- æggehvide 1 stk.
- sukker 65 g
- flødeost naturel 50 g
Pynt
- jordbær 500 g
- usaltede pistacienødder 2 spsk.
- lidt frisk basilikum
Det skal du gøre:
Mørdej
- Bland mandelmel med hvedemel, flormelis, smør og salt, og saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i ca. 1 time i køleskabet.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform fx 35 x 10 cm.
- Prik bunden med en gaffel, og sæt den i køleskabet, mens du tilbereder frangipane.
Frangipane
- Tænd ovnen på 175 °.
- Rør smør med sukker, mandelmel, hvedemel og æg til en dej.
- Fordel dejen på tærtebunden, og kom dulce de leche ned på dejen.
- Bag tærten i ca. 20 minutter, til den er gylden.
- Afkøl bunden.
Guf
- Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukkeret gradvist og pisk, til en guf-lignende konsistens.
- Rør ødeosten blød, og vend den forsigtigt med guf.
Pynt
- Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i skiver.
- Top tærten med guf, og placér jordbærrene herpå.
- Pynt med hakkede pistacienødder og basilikumblade.