© Anders Schønnemann

Jordbærtærte med karamel, guf og basilikum

Vi disker op med en ægte sommerdessert med denne fine jordbærtærte med frangipane, dulce de leche og marengsguf. Selve kagen kan bages i forvejen og toppes først kort før servering.

JORDBÆRTÆRTE MED KARAMEL, GUF OG BASILIKUM

6 personer

Det skal du bruge:

Mørdej

  • mandelmel 25 g
  • hvedemel 125 g
  • flormelis 50 g
  • koldt smør 75 g
  • salt 1 knivspids
  • æggeblomme 1

Frangipane

  • smør 75 g
  • sukker 75 g
  • mandelmel 75 g
  • hvedemel 30 g
  • 1 stort æg
  • dulce de leche 4 spsk.

Guf

  • æggehvide 1 stk.
  • sukker 65 g
  • flødeost naturel 50 g

Pynt

  • jordbær 500 g
  • usaltede pistacienødder 2 spsk.
  • lidt frisk basilikum

Det skal du gøre:

Mørdej

  1. Bland mandelmel med hvedemel, flormelis, smør og salt, og saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i ca. 1 time i køleskabet.
  2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform fx 35 x 10 cm.
  3. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i køleskabet, mens du tilbereder frangipane.

Frangipane

  1. Tænd ovnen på 175 °.
  2. Rør smør med sukker, mandelmel, hvedemel og æg til en dej.
  3. Fordel dejen på tærtebunden, og kom dulce de leche ned på dejen.
  4. Bag tærten i ca. 20 minutter, til den er gylden.
  5. Afkøl bunden.

Guf

  1. Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukkeret gradvist og pisk, til en guf-lignende konsistens.
  2. Rør ødeosten blød, og vend den forsigtigt med guf.

Pynt

  1. Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i skiver.
  2. Top tærten med guf, og placér jordbærrene herpå.
  3. Pynt med hakkede pistacienødder og basilikumblade.