© Anders Schønnemann

Jordbærtærte med karamel, guf og basilikum

Vi disker op med en ægte sommerdessert med denne fine jordbærtærte med frangipane, dulce de leche og marengsguf. Selve kagen kan bages i forvejen og toppes først kort før servering.

Jordbærtærte med karamel, guf og basilikum

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Mørdej

  • 8⅓ g mandelmel
  • 41 g hvedemel
  • 16 g flormelis
  • 25 g koldt smør
  • æggeblomme
  • En knivspids salt

Frangipane

  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • 25 g mandelmel
  • 10 g hvedemel
  • stort æg
  • 1⅓ spsk. dulce de leche

Guf

  • æggehvide
  • 21 g sukker
  • 16 g flødeost naturel

Pynt

  • 166 g jordbær
  • ½ spsk. usaltede pistacienødder
  • lidt frisk basilikum

Sådan gør du

Mørdej

  1. Bland mandelmel med hvedemel, flormelis, smør og salt, og saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i ca. 1 time i køleskabet.
  1. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform fx 35 x 10 cm.
  1. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i køleskabet, mens du tilbereder frangipane.

Frangipane

  1. Tænd ovnen på 175 °.
  1. Rør smør med sukker, mandelmel, hvedemel og æg til en dej.
  1. Fordel dejen på tærtebunden, og kom dulce de leche ned på dejen.
  1. Bag tærten i ca. 20 minutter, til den er gylden.
  1. Afkøl bunden.

Guf

  1. Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukkeret gradvist og pisk, til en guf-lignende konsistens.
  1. Rør ødeosten blød, og vend den forsigtigt med guf.

Pynt

  1. Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i skiver.
  1. Top tærten med guf, og placér jordbærrene herpå.
  1. Pynt med hakkede pistacienødder og basilikumblade.