JORDBÆRTÆRTE MED KARAMEL, GUF OG BASILIKUM

Vi disker op med en ægte sommerdessert med denne fine jordbærtærte med frangipane, dulce de leche og marengsguf. Selve kagen kan bages i forvejen og toppes først kort før servering.

© Anders Schønnemann

6 personer

MØRDEJ mandelmel 25 g hvedemel 125 g flormelis 50 g koldt smør 75 g salt 1 knivspids æggeblomme 1

FRANGIPANE smør 75 g sukker 75 g mandelmel 75 g hvedemel 30 g 1 stort æg dulce de leche 4 spsk.

GUF æggehvide 1 stk. sukker 65 g flødeost naturel 50 g

PYNT jordbær 500 g usaltede pistacienødder 2 spsk. lidt frisk basilikum

SÅDAN GØR DU:

MØRDEJ • Bland mandelmel med hvedemel, flormelis, smør og salt, og saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i ca. 1 time i køleskabet. • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform fx 35 x 10 cm. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i køleskabet, mens du tilbereder frangipane.

FRANGIPANE • Tænd ovnen på 175 °. • Rør smør med sukker, mandelmel, hvedemel og æg til en dej. • Fordel dejen på tærtebunden, og kom dulce de leche ned på dejen. Bag tærten i ca. 20 minutter, til den er gylden. Afkøl bunden.

GUF • Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukkeret gradvist og pisk, til en guf-lignende konsistens. Rør ødeosten blød, og vend den forsigtigt med guf.

PYNT • Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i skiver. Top tærten med guf, og placér jordbærrene herpå. Pynt med hakkede pistacienødder og basilikumblade.

Relaterede Artikler