Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Jordbæris med hindbærsauce

Solskin på tallerkenen med sæsonens søde bær. En rigtig sommeropskrift.

© Frederikke Heiberg

Opskrift til 4 personer

friske jordbær 200 g, skyllede og nippet
sukker 125 g
fløde 13% 1 dl
sødmælk 1 dl
vaniljestang ½ stk., kornene herfra
pistacienødder til pynt

hindbær en håndfuld
sukker 1 spsk.

Kom jordbær i en blender sammen med de 125 g sukker, og blend, indtil jordbærrene er knust. Tilsæt fløde, sødmælk og vaniljekorn, og blend i få sekunder, til massen er lind. Hæld over i en skål, og stil på køl i mindst 2-3 timer.

Kør herefter isen på en ismaskine, eller stil den i fryseren og rør jævnligt.

Kom hindbærrene i en lille kasserolle, og lad dem småsimre under omrøring, til bærrene er kogt ud. Smag til med sukker, så det ikke er for syrligt. Si og afkøl.

Kugl isen op, og servér den med hindbærsauce i bunden. Drys evt. med lidt hakkede pistacier på toppen.

Relaterede Artikler