Islagkage med hindbær og chokolade

Frisk og sommerlig iskage, hvor isen laves uden æg, for at få bærsmagen til at fremstå mere intens og ren.

Iskage med hindbær og chokolade
© Anne au Chocolat

Islagkage med hindbær og chokolade

Til 10 personer

Det skal du bruge:

Chokoladekagebund

  • 80 g smør
  • 80 g chokolade, mørk
  • 100 g sukker
  • 2 stk. æg

Hindbær-is

  • 225 g hindbær, frosne
  • 100 g sukker
  • 150 g græsk yoghurt
  • 100 ml piskefløde

Pynt

  • 1 spsk. hvid chokolade
  • 1 bakke hindbær
  • 1 spsk. chokolade, pynt

Sådan gør du:

Chokoladekagebund

  1. Sæt ovnen på 180°.
  2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
  3. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen.
  4. Hæld dejen i en rund kageform (20 cm) foret med bagepapir.
  5. Bag kagen, ca. 15 min. ved varmluft. Køl af og opbevar den på køl.

Hindbær-is

  1. Kom hindbær og sukker i en gryde og giv bærrene et hurtigt opkog. Køl bærrene af og hæld dem i en blender sammen med græsk yoghurt og piskefløde.
  2. Blend til en ensartet masse og kør til is på ismaskinen. Fordel isen på chokoladebunden, og stil iskagen på frost i minimum 3 timer inden, den nydes.
  3. Pynt med friske hindbær, lidt hakket hvid chokolade og chokoladeperler inden servering.

Tips:

  • Brug gerne kageplast til at fore springformen, inden iscremen hældes på kagebunden.
  • Hvis iskagen står på frost natten over, skal den tages ud et kvarters tid før servering.
  • Bag hellere end gerne chokoladekagen dagen før, iskagen skal samles.