Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ingefærsyltede pærer med mandelmælkeskum

Efter en lang pause er det tid til en let og smuk dessert. De hele pærer er kogt møre med ingefær og vanilje. De skal serveres kolde med lun mandelmælkeskum til.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

Kolde pærer, men lun skum.

Planlægning: Lav pærerne om morgenen eller aftenen før. Forbered mandler.

vand 5 dl
sukker 5 dl
ingefærknold 150 g
vanilje 1 stang
citron 1 stk., stor
pærer 8 stk., fx Conference

mandler 1 dl
vand 1 dl
mælk 2-3 dl

Kom vand og sukker i en gryde. Skræl ingefær, skær i skiver og kom i gryden.

Skrab vaniljekorn ud fra stangen, og kom både stang og korn i gryden. Kom citronsaft heri, og kog op.

Skræl pærerne, men behold gerne stilken. Skær også et tyndt lag af bunden, så pæren kan stå op.

Sænk pærerne ned i den småkogende lage, og lad dem simre i 20 min. Tag fra komfuret, og stil gryden koldt, indtil pærerne skal spises.

Kom mandler og 1 dl vand i en blender, og blend mandlerne ganske groft. Lad stå og trække nogle timer.

Varm mælken, og pisk den til skum. Vend mælkeskummet med de blendede mandler, og servér lunt til de kolde pærer.

Relaterede Artikler