Hyldeblomstfromage med rabarbergelé
4 personer
Silkeblød fromage af hyldeblomstsaft med en pikant smag af citron. Fromagen er luftig, sød og frisk og toppes med en smuk rabarbergelé.
Det skal du bruge:
Hyldeblomstfromage
- 60 g pasteuriserede æggeblommer
- 75 g sukker
- Revet skal af 1 økologisk citron
- 90 g pasteuriserede æggehvider
- 1 dl piskefløde
- 3 blade husblas
- 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
Rabarbergelé
- 2 blade husblas
- 2 dl rabarbersaft
- Lys skovsyre til pynt
Sådan gør du:
Hyldeblomstfromage
- Pisk æggeblommer, sukker og revet citronskal sammen.
- Pisk i ca. 5 min. med en håndmikser.
- Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
- Kom fløden i en tredje skål, og pisk til skum.
- Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.
- Lun hyldeblomstsaften til fingervarmt.
- Vrid husblassen fri for vand, og smelt den ved svag varme i den fingervarme hyldeblomstsaft.
- Vend saften med de piskede æggeblommer og dernæst med flødeskummet og stiftpiskede æggehvider.
- Fordel fromagen i glas, og dæk dem til.
- Stil dem på køl i min. 3 timer
Rabarbergelé
- Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.
- Lun rabarbersaften til fingervarmt, og opløs husblassen heri.
- Lad saften stå, til den er afkølet, men endnu ikke tyknet.
- Fordel saften på toppen af desserterne, og stil på køl, indtil geléen har sat sig lidt.
Servering:
- Tag desserterne ud af køleskabet i god tid, så de får stuetemperatur.
- Pynt eventuelt med lys skovsyre.