Dessert Hyldeblomstfromage med rabarbergelé En frisk og silkeblød dessert med smag af citron, hyldeblomst og rabarber. Af Lone Kjær — 03. juli 2021 En klassisk fronage løftes lifligt af en rabarbergelé. Lyserøde glas privateje, lignende fås hos Boho Habits. © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Hyldeblomstfromage med rabarbergelé 4 personerSilkeblød fromage af hyldeblomstsaft med en pikant smag af citron. Fromagen er luftig, sød og frisk og toppes med en smuk rabarbergelé. Det skal du bruge: Hyldeblomstfromage 60 g pasteuriserede æggeblommer 75 g sukker Revet skal af 1 økologisk citron 90 g pasteuriserede æggehvider 1 dl piskefløde 3 blade husblas 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft Rabarbergelé 2 blade husblas 2 dl rabarbersaft Lys skovsyre til pynt Sådan gør du: Hyldeblomstfromage Pisk æggeblommer, sukker og revet citronskal sammen. Pisk i ca. 5 min. med en håndmikser. Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Kom fløden i en tredje skål, og pisk til skum. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Lun hyldeblomstsaften til fingervarmt. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den ved svag varme i den fingervarme hyldeblomstsaft. Vend saften med de piskede æggeblommer og dernæst med flødeskummet og stiftpiskede æggehvider. Fordel fromagen i glas, og dæk dem til. Stil dem på køl i min. 3 timer Rabarbergelé Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Lun rabarbersaften til fingervarmt, og opløs husblassen heri. Lad saften stå, til den er afkølet, men endnu ikke tyknet. Fordel saften på toppen af desserterne, og stil på køl, indtil geléen har sat sig lidt. Servering: Tag desserterne ud af køleskabet i god tid, så de får stuetemperatur. Pynt eventuelt med lys skovsyre. Relateret Dessert Her er opskriften på Frederik Hauns julekage-mesterværk Dessert 'Den store bagedyst'-finalists 4 bedste opskrifter på juledesserter Dessert Bliv familiens mesterbager: Choux au craquelin med passions-kokosmousse Forret Grillet zucchini med stracciatella, ærter og mynte Opskrifter Bag med Mesterbageren: Vandbakkelser med appelsin og nougat Dessert Rabarbermoussekage med mandelkage og rabarberkompot