Hyldeblomstfromage med rabarbergelé

En frisk og silkeblød dessert med smag af citron, hyldeblomst og rabarber.

Hyldeblomst fromage

En klassisk fronage løftes lifligt af en rabarbergelé. Lyserøde glas privateje, lignende fås hos Boho Habits.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Hyldeblomstfromage med rabarbergelé

4 personer

Silkeblød fromage af hyldeblomstsaft med en pikant smag af citron. Fromagen er luftig, sød og frisk og toppes med en smuk rabarbergelé.

Det skal du bruge:

Hyldeblomstfromage

  • 60 g pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g sukker
  • Revet skal af 1 økologisk citron
  • 90 g pasteuriserede æggehvider
  • 1 dl piskefløde
  • 3 blade husblas
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft

Rabarbergelé

  • 2 blade husblas
  • 2 dl rabarbersaft
  • Lys skovsyre til pynt

Sådan gør du:

Hyldeblomstfromage

  1. Pisk æggeblommer, sukker og revet citronskal sammen.
  2. Pisk i ca. 5 min. med en håndmikser.
  3. Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
  4. Kom fløden i en tredje skål, og pisk til skum.
  5. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.
  6. Lun hyldeblomstsaften til fingervarmt.
  7. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den ved svag varme i den fingervarme hyldeblomstsaft.
  8. Vend saften med de piskede æggeblommer og dernæst med flødeskummet og stiftpiskede æggehvider.
  9. Fordel fromagen i glas, og dæk dem til.
  10. Stil dem på køl i min. 3 timer

Rabarbergelé

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Lun rabarbersaften til fingervarmt, og opløs husblassen heri.
  3. Lad saften stå, til den er afkølet, men endnu ikke tyknet.
  4. Fordel saften på toppen af desserterne, og stil på køl, indtil geléen har sat sig lidt.

Servering:

  1. Tag desserterne ud af køleskabet i god tid, så de får stuetemperatur.
  2. Pynt eventuelt med lys skovsyre.