Hvid chokolademandelkage med blåbær-bomber

De lækre bomber er lavet af blåbærmousse.

HVID CHOKOLADEMANDELKAGE MED BLÅBÆRMOUSSE
© Anne au Chocolat

Hvid chokolademandelkage med blåbær-bomber

Denne lækre mandelkage med hvid chokolade pyntes smukt med kugler af blåbærmousse. Den smager fantastisk!

Til 8 personer

Det skal du bruge:

Mandelkage

  • 100 g mandler
  • 100 g smør
  • 100 g hvid chokolade
  • 2 stk. æg
  • 80 g sukker

Blåbærmousse

  • 225 g blåbær
  • 80 g sukker
  • 1/2 stk. vaniljestang
  • 1/2 stk. citron skal, økologisk
  • 1 1/2 stk. husblas, blad
  • 2 dl fløde

Hvid chokoladeganache

  • 150 g hvid chokolade
  • 75 ml piskefløde
  • 10 g glukosesirup

Pynt

  • 1 spsk. blåbær
  • 1 spsk. hvid chokolade, perler
  • 2 spsk. hvid chokolade

Sådan gør du:

Mandelkage

  1. Sæt ovnen på 175°.
  2. Blend mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smørret i en gryde.
  3. Hak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hvide chokolade.
  4. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af.
  5. Pisk æg og sukker til en let og luftig konsistens i en skål.
  6. Tilsæt chokoladeblandingen til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring.
  7. Vend de blendede mandler i.
  8. Hæld dejen i en smurt rund springform, 20 cm i diameter, med bunden beklædt med bagepapir, og bag mandelkagen, 25-30 min.
  9. Køl kagen helt af, og sæt den på køl i 2-3 timer, inden den skal nydes.

Blåbærmousse

  1. Kom blåbær, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal i en gryde, og bring i kog. Lad blåbærrene simre,i 5-7 min.
  2. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld blåbærrene i en sigte over en skål, og si blåbærsaften fra.
  3. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme blåbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm.
  4. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i blåbærsaften ad tre omgange.
  5. Fyld blåbærmoussen i en sprøjtepose, og fyld moussen i halvkugle-silikoneforme (4 cm og 6 cm i diameter) og stil formene på frost i 2-3 timer.

Hvid chokoladeganache

  1. Hak den hvide chokolade helt fint, og kom den i en skål.
  2. Varm fløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen.
  3. Lad det stå, 2 min., og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen.
  4. Stavblend ganachen.
  5. Hæld ganachen på mandelkagen i springformen og sæt den på køl, min. 2 timer.

Anretning

  1. Tag mandelkagen med den hvide chokoladeganache ud af køleskabet, og fordel moussekugler ovenpå.
  2. Sæt kagen tilbage på køl, og lad moussen tø op, 2 timer.
  3. Brug en varm kniv til forsigtig at skære kagekanten fri, inden springformen løsnes.
  4. Placer kagen på et fad, og pynt kagen med friske blåbær, høvlede hvide chokoladespåner og hvide chokoladeperler
  5. Sæt kagen tilbage på køl indtil servering.

Tip: Både mandelkagen og moussen kan med fordel laves dagen før. Saml kagen om morgenen, og server om aften. Den skal nydes direkte fra køleskabet.