Hvid chokolademandelkage med blåbær-bomber
De lækre bomber er lavet af blåbærmousse.
AfAnne au Chocolat
Hvid chokolademandelkage med blåbær-bomber
Denne lækre mandelkage med hvid chokolade pyntes smukt med kugler af blåbærmousse. Den smager fantastisk!
Til 8 personer
Det skal du bruge:
Mandelkage
- 100 g mandler
- 100 g smør
- 100 g hvid chokolade
- 2 stk. æg
- 80 g sukker
Blåbærmousse
- 225 g blåbær
- 80 g sukker
- 1/2 stk. vaniljestang
- 1/2 stk. citron skal, økologisk
- 1 1/2 stk. husblas, blad
- 2 dl fløde
Hvid chokoladeganache
- 150 g hvid chokolade
- 75 ml piskefløde
- 10 g glukosesirup
Pynt
- 1 spsk. blåbær
- 1 spsk. hvid chokolade, perler
- 2 spsk. hvid chokolade
Sådan gør du:
Mandelkage
- Sæt ovnen på 175°.
- Blend mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smørret i en gryde.
- Hak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hvide chokolade.
- Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af.
- Pisk æg og sukker til en let og luftig konsistens i en skål.
- Tilsæt chokoladeblandingen til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring.
- Vend de blendede mandler i.
- Hæld dejen i en smurt rund springform, 20 cm i diameter, med bunden beklædt med bagepapir, og bag mandelkagen, 25-30 min.
- Køl kagen helt af, og sæt den på køl i 2-3 timer, inden den skal nydes.
Blåbærmousse
- Kom blåbær, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal i en gryde, og bring i kog. Lad blåbærrene simre,i 5-7 min.
- Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld blåbærrene i en sigte over en skål, og si blåbærsaften fra.
- Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme blåbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm.
- Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i blåbærsaften ad tre omgange.
- Fyld blåbærmoussen i en sprøjtepose, og fyld moussen i halvkugle-silikoneforme (4 cm og 6 cm i diameter) og stil formene på frost i 2-3 timer.
Hvid chokoladeganache
- Hak den hvide chokolade helt fint, og kom den i en skål.
- Varm fløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen.
- Lad det stå, 2 min., og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen.
- Stavblend ganachen.
- Hæld ganachen på mandelkagen i springformen og sæt den på køl, min. 2 timer.
Anretning
- Tag mandelkagen med den hvide chokoladeganache ud af køleskabet, og fordel moussekugler ovenpå.
- Sæt kagen tilbage på køl, og lad moussen tø op, 2 timer.
- Brug en varm kniv til forsigtig at skære kagekanten fri, inden springformen løsnes.
- Placer kagen på et fad, og pynt kagen med friske blåbær, høvlede hvide chokoladespåner og hvide chokoladeperler
- Sæt kagen tilbage på køl indtil servering.
Tip: Både mandelkagen og moussen kan med fordel laves dagen før. Saml kagen om morgenen, og server om aften. Den skal nydes direkte fra køleskabet.