Dessert Hvid chokolademandelkage med blåbær-bomber De lækre bomber er lavet af blåbærmousse. Af Anne au Chocolat — 13. februar 2019 #Kage © Anne au Chocolat Hvid chokolademandelkage med blåbær-bomber Denne lækre mandelkage med hvid chokolade pyntes smukt med kugler af blåbærmousse. Den smager fantastisk!Til 8 personer Det skal du bruge: Mandelkage 100 g mandler 100 g smør 100 g hvid chokolade 2 stk. æg 80 g sukker Blåbærmousse 225 g blåbær 80 g sukker 1/2 stk. vaniljestang 1/2 stk. citron skal, økologisk 1 1/2 stk. husblas, blad 2 dl fløde Hvid chokoladeganache 150 g hvid chokolade 75 ml piskefløde 10 g glukosesirup Pynt 1 spsk. blåbær 1 spsk. hvid chokolade, perler 2 spsk. hvid chokolade Sådan gør du: Mandelkage Sæt ovnen på 175°. Blend mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smørret i en gryde. Hak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af. Pisk æg og sukker til en let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt chokoladeblandingen til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede mandler i. Hæld dejen i en smurt rund springform, 20 cm i diameter, med bunden beklædt med bagepapir, og bag mandelkagen, 25-30 min. Køl kagen helt af, og sæt den på køl i 2-3 timer, inden den skal nydes. Blåbærmousse Kom blåbær, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal i en gryde, og bring i kog. Lad blåbærrene simre,i 5-7 min. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld blåbærrene i en sigte over en skål, og si blåbærsaften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme blåbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i blåbærsaften ad tre omgange. Fyld blåbærmoussen i en sprøjtepose, og fyld moussen i halvkugle-silikoneforme (4 cm og 6 cm i diameter) og stil formene på frost i 2-3 timer. Hvid chokoladeganache Hak den hvide chokolade helt fint, og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen. Lad det stå, 2 min., og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen. Stavblend ganachen. Hæld ganachen på mandelkagen i springformen og sæt den på køl, min. 2 timer. Anretning Tag mandelkagen med den hvide chokoladeganache ud af køleskabet, og fordel moussekugler ovenpå. Sæt kagen tilbage på køl, og lad moussen tø op, 2 timer. Brug en varm kniv til forsigtig at skære kagekanten fri, inden springformen løsnes. Placer kagen på et fad, og pynt kagen med friske blåbær, høvlede hvide chokoladespåner og hvide chokoladeperler Sæt kagen tilbage på køl indtil servering. Tip: Både mandelkagen og moussen kan med fordel laves dagen før. Saml kagen om morgenen, og server om aften. Den skal nydes direkte fra køleskabet. Relateret Opskrifter "Brosten" med hvid chokolade og pistacie Dessert Æblemazarin, hvid chokolade og glace Bagværk Kanelkage med hvid chokolade og brunet smørcreme Dessert Lemon pie med brændt marengs og hvid chokolade Dessert Prøv denne lækre chokoladepavlova med mokkacreme Dessert Mandeldrøm med brombær, timian og honning