Hjemmelavet Toffifee

Blød flødekaramel, crunchy hasselnødder i en seng af Nutella og dækket med en tynd skal af mørk chokolade – uimodståeligt!

Hjemmelavet Toffifee
© Thomas Dahl

Hjemmelavet Toffifee

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Karamel

  • 50 g smør
  • 1 dl fløde
  • 125 g sukker
  • ½ dl lys sirup
  • ½ tsk. vaniljesukker

Fyld

  • 25 g nutella
  • 20 stk. hasselnødder
  • 50 g mørk chokolade

Sådan gør du

Karamel

  1. Smelt smør i en gryde ved middel varme. Sørg for at det ikke branker.
  1. Tilsæt fløde, sukker, sirup og vamniljesukker. Kog det ved middel varme til massen er 124°.
  1. Brug et sukkertermometer, da temperaturen er ret vigtig for at karmellen får den rigtigt konsistens.
  1. Fordel den varme karamel i forme, gerne en silikonemåtte, da det er nemt at arbejde med.
  1. Især når de færdige ”Toffifee” skal ud af formen.
  1. Sæt den varme karamel på køl straks.
  1. Lad den køle af, ca. 20 min. Mærk efter under vejs.
  1. Når du kan trykke en hul i midten, der ikke falder sammen igen, er de klar.

Fyld

  1. Kom lidt Nutella i karamelhullet og derefter en hasselnød.
  1. Lad Nutella stivne på køl, ca. 10-15 min.
  1. Smelt mørk chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
  1. Dæk Nutella og nødder med smeltet mørk chokolade.
  1. Drys også lidt hakkede hasselnødder på toppen, mens chokoladen stadig er varm.
  1. Stil dem på køl, til chokoladen har sat sig.
  1. Server dine hjemmelavede ”Toffifee” ved stuetemperatur, men opbevar dem på køl.

Toffifee er glutenfri slik. I USA kalder man det for Toffifay. Det tyske slik fra 1973 sælges i over 100 lande.