Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hindbærkage

Friske hindbær følges smukt ad med chokolademousse ...

© Lars Ranek

chokoladebunde
mørk chokolade 60% 180 g
smør 30 g
æggeblommer 3 stk.
æggehvider 6 stk.
sukker 70 g
mel 50 g

Forvarm ovnen til 180°.

Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, der tåler vandbad, og smelt sammen med smørret.

Tilsæt æggeblommer, og bland det godt sammen.

Pisk imens æggehviderne med sukker, til de danner bløde toppe.

Vend først lidt af æggehviderne i chokolademassen, og derefter resten. Sigt melet i, og vend det hele hurtigt, men forsigtigt, sammen.

Bred dejen ud på et bageunderlag el. bagepapir i ca. 1 cm tykkelse.

Bag i ca. 20 min., og lad afkøle på en rist.

Udstik en bund på diam. 22 cm

mousse
mørk chokolade 60% 200 g
sukker 100 g
vand 3 spsk.
æg 1 stk., helt
æggeblommer 2 stk.
husblas 1 blad, udblødt og knuget
piskefløde 3 dl
hindbærpuré 250 g (blendede, sigtede hindbær)
friske hindbær ca. 650 g, heraf ca. 200 g til dekoration og ca. 450 g til kagen
flormelis

Smelt chokoladen i en skål i et varmt vandbad.

Bring sukker og vand i kog i en lille kasserolle, og kog siruppen sammen til ca. 120°.

Pisk æg og æggeblommer sammen i en skål.

Hæld siruppen over æggene i en tynd stråle under kraftig piskning.

Tilsæt den opblødte, knugede husblas. Pisk blandingen i ca. 5 min. ved lav hastighed.

Tilsæt den smeltede chokolade.

Pisk fløden til blødt skum og vend den sammen med hindbærpuréen. Vend straks denne blanding i chokoladeæggemassen.

Brug nu enten en kagering på 20 cm i diam. eller en springform foret med husholdningsfilm.

Læg chokoladebunden heri. Hæld en smule mousse over bunden, og læg nu de 450 g hindbær på. Slut af med resten af moussen, og glat den ud med en paletkniv.

Sæt kagen i fryseren i ca. 3 timer.
Tag den ud af formen, sæt på et serveringsfad og lad kagen tø op i køleskab.

Før servering pynt kagen med de resterende ca. 200 g hindbær.

Drys med flormelis, og servér.

NB: Vi har brugt rigtige danske æg, der er blevet erklæret stort set salmonellafri. Er du utryg, så brug de pasteuriserede.

Relaterede Artikler