macarons opskrift hasselnødder

Macarons med hasselnødder

Det er ingen hemmelighed, at dessertblogger Maja Ambeck Vase nærer en kæmpe kærlighed til den lille, franske kage med det sprøde ydre og det bløde, seje indre. Her er den i en sød hasselnøddeversion med blød nougat og en halv ristet hasselnød i midten af hver kage.

Ingredienser

Bunde:

200 g hasselnødder
140 g flormelis
10 g kakaopulver
50 g past. æggehvider
150 g sukker
50 g vand
50 g past. æggehvider

Fyld:

100 g blød nougat, stuetempereret

Pynt:
2-3 spsk kakaopulver

Mængde: 30 macarons

Fremgangsmåde

Macaron bunde:

Rist hasselnødder i 5-10 min ved 200 grader, og gnub skallerne af i et viskestykke. Lad nødderne køle af, og blend 150 g til mel. (Gem resten til fyld.) Bland hasselnøddemel, flormelis og kakaopulver sammen i en skål, og sigt det. Rør 50 g æggehvider i blandingen.

Kom vand og sukker i en lille gryde, og varm det op til 117 grader. Pisk de resterende 50 g æggehvider stive i en skål, og hæld den 117 grader varme sirup ned i æggehviderne i en tynd stråle under konstant piskning. Pisk videre, indtil marengsen er sej og afkølet.

Vend forsigtigt marengsen i mandelblandingen, og kom massen i en sprøjtepose med rund tyl (1 cm i diameter). Sprøjt små cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad bundene hvile i ca. 30 min.

Bag bundene i ca. 12 min ved 150 grader, og lad dem køle helt af.

Macaron fyld:

Kom den bløde nougat i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små toppe ud på halvdelen af bundene. Placer en halv ristet hasselnød på hver. Saml forsigtigt dine macarons med de resterende bunde.

Pynt: Sigt kakaopulver over de færdige macarons, og server!

Tip: Husk at riste hasselnødderne, inden du blender dem til mel. Det gør en kæmpe forskel!

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!