© Anders Schønnemann

Gotlandskage med safran

Ahhh, tid til sød finale; svensk Gotlandskage med safran og mandler. Og kaffe – som tager sig smukt ud i Flora-kopperne fra Royal Copenhagen.

På Gotland serveres kagen, når der er fest. Gæster skal jo have det bedste; safran og mandler. Let pisket fløde og ribs hertil er godt.

Planlægning:
Kog grøden dagen før. Kagen kan bages tidligere på dagen, og blot lunes ved servering. Pisk fløden til skum tidligere på dagen.

grødris 1,5 dl
sødmælk 8 dl
piskefløde 2 dl
salt en knsp
mandler 100 g, smuttede
safran 0,5 g
sukker 4 spsk.
æg 4 stk.

piskefløde 2 dl
ribs 300 g, frosne, du har tøet op tidligere på dagen
sukker evt. en smule

Kog risengrød af grødris, fløde, mælk og lidt salt. Lad grøden blive kold.

Sæt ovnen på 200°.

Hak mandlerne fint, og vend dem i grøden.

Smuldr safran, og vend den i sammen med sukker.

Pisk æggene let sammen, og vend i grøden.

Hæld det hele i en smurt sandkageform.

Bag kagen i ca. 35 min., indtil den er fast.

Afkøl, og servér lun med let pisket flødeskum og ribs.

Ribsene kan sødes med lidt sukker, smag dig frem.