Frugttærte med to slags bær

Ingredienserne i denne opskrift er nok til ca. 2 tærtebunde. Kan med fordel gemmes i fryseren.

Frugttærte med to slags bær

© Frederikke Heiberg

Opskrift på tærtebund:
hvedemel 250 g
sukker 10 g
salt 5 g
smør 200 g
æg 1 stk.
mælk 2 spsk.

Kom melet i en skål. Lav en fordybning i melet. Bland sukker og salt i kanten af melet, og smørret og æggene i midten. Ælt hurtigt sammen, tilsæt mælk, og saml dejen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile koldt i 1-2 timer, gerne længere.

Rul den ønskede mængde dej ud, drys først med mel. Beklæd en tærteform med dejen. Lad den derefter afkøle i en time.

Creme:
(denne kagecreme skal laves før mandelcremen)
mælk 2½ dl
vanilje, ¼ stang, god, flækket
æggeblommer 3 stk.
sukker 75 g
maizena 20 g

Vaniljestang og mælk bringes op til kogepunktet. Kom æggeblommerne i en skål. Pisk dem kraftigt med sukker, til blandingen bliver hvid. Tilsæt maizena uden at piske. Tilsæt den kogende mælk under piskning.

Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge et minut under kraftig piskning. Pas på, den ikke brænder på. Hæld den over i en skål, og lad den køle af.

Mandelcreme:
smør 125 g, blødt
flormelis 125 g
mandler 125 g, finthakkede (mandelmel)
æg 2 små
maizena 15 g
creme 200 g (se ovenstående opskrift)
friske bær ca. 225 g, halvt hindbær, halvt blåbær

Ælt smør og flormelis sammen. Tilsæt finthakkede mandler og æggene ét ad gangen. Ælt 30 sekunder, hver gang et æg er kommet i. Ælt ved middelhastighed med el-piskeren, til blandingen er let og ensartet.

Tilsæt maizena og til sidst kagecremen i skefulde. Blandingen kan holde sig otte dage opbevaret i en lufttæt skål i køleskabet.

Forvarm ovnen til 220°. Kom mandelcremen direkte over den kolde, ubagte mørdejsbund. Lad mandel-cremen nå op til lige under kanten af formen. Fordel bær i formen, og tryk dem let ned i cremen. Bag i ovnen i ca. 30 minutter, til cremen er souffleret og gylden. Lad den afkøle helt før servering.

Relaterede Artikler