Frugttærte med to slags bær

Ingredienserne i denne opskrift er nok til ca. 2 tærtebunde. Kan med fordel gemmes i fryseren.

Frugttærte med to slags bær © Frederikke Heiberg

Frugttærte med to slags bær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Tærtebunde

Tærtebund

  • 250 g hvedemel
  • 10 g sukker
  • 5 g salt
  • 200 g smør
  • 1 æg
  • 2 spsk. mælk

Creme

  • 2 dl mælk
  • ¼ stang, god, flækket vanilje
  • 3 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 20 g maizena

Mandelcreme

  • 125 g blødt smør
  • 125 g flormelis
  • 125 g finthakkede mandler (mandelmel)
  • 2 små æg
  • 15 g maizena
  • 200 g creme (fra ovenstående opskrift)
  • 225 g friske bær, halvt hindbær, halvt blåbær

Sådan gør du:

Tærtebund

  • Kom melet i en skål. Lav en fordybning i melet. Bland sukker og salt i kanten af melet, og smørret og æggene i midten.
  • Ælt hurtigt sammen, tilsæt mælk, og saml dejen.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile koldt i 1-2 timer, gerne længere.
  • Rul den ønskede mængde dej ud, drys først med mel.
  • Beklæd en tærteform med dejen.
  • Lad den derefter afkøle i en time.

Creme

  • Vaniljestang og mælk bringes op til kogepunktet.
  • Kom æggeblommerne i en skål.
  • Pisk dem kraftigt med sukker, til blandingen bliver hvid.
  • Tilsæt maizena uden at piske.
  • Tilsæt den kogende mælk under piskning.
  • Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen.
  • Lad cremen koge et minut under kraftig piskning.
  • Pas på, den ikke brænder på.
  • Hæld den over i en skål, og lad den køle af.

Mandelcreme

  • Ælt smør og flormelis sammen.
  • Tilsæt finthakkede mandler og æggene ét ad gangen.
  • Ælt 30 sekunder, hver gang et æg er kommet i.
  • Ælt ved middelhastighed med el-piskeren, til blandingen er let og ensartet.
  • Tilsæt maizena og til sidst kagecremen i skefulde. Blandingen kan holde sig otte dage opbevaret i en lufttæt skål i køleskabet.
  • Forvarm ovnen til 220°.
  • Kom mandelcremen direkte over den kolde, ubagte mørdejsbund.
  • Lad mandel-cremen nå op til lige under kanten af formen.
  • Fordel bær i formen, og tryk dem let ned i cremen.
  • Bag i ovnen i ca. 30 minutter, til cremen er souffleret og gylden.
  • Lad den afkøle helt før servering.

Kagecremen skal laves før mandelcremen