Dessert Frugttærte med to slags bær Ingredienserne i denne opskrift er nok til ca. 2 tærtebunde. Kan med fordel gemmes i fryseren. Af Morten Heiberg — 07. oktober 2008 © Frederikke Heiberg Frugttærte med to slags bær Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 Tærtebunde + Tærtebund 250 g hvedemel 10 g sukker 5 g salt 200 g smør 1 æg 2 spsk. mælk Creme 2 dl mælk ¼ stang, god, flækket vanilje 3 æggeblommer 75 g sukker 20 g maizena Mandelcreme 125 g blødt smør 125 g flormelis 125 g finthakkede mandler (mandelmel) 2 små æg 15 g maizena 200 g creme (fra ovenstående opskrift) 225 g friske bær, halvt hindbær, halvt blåbær Sådan gør du: Tærtebund Kom melet i en skål. Lav en fordybning i melet. Bland sukker og salt i kanten af melet, og smørret og æggene i midten. Ælt hurtigt sammen, tilsæt mælk, og saml dejen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile koldt i 1-2 timer, gerne længere. Rul den ønskede mængde dej ud, drys først med mel. Beklæd en tærteform med dejen. Lad den derefter afkøle i en time. Creme Vaniljestang og mælk bringes op til kogepunktet. Kom æggeblommerne i en skål. Pisk dem kraftigt med sukker, til blandingen bliver hvid. Tilsæt maizena uden at piske. Tilsæt den kogende mælk under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge et minut under kraftig piskning. Pas på, den ikke brænder på. Hæld den over i en skål, og lad den køle af. Mandelcreme Ælt smør og flormelis sammen. Tilsæt finthakkede mandler og æggene ét ad gangen. Ælt 30 sekunder, hver gang et æg er kommet i. Ælt ved middelhastighed med el-piskeren, til blandingen er let og ensartet. Tilsæt maizena og til sidst kagecremen i skefulde. Blandingen kan holde sig otte dage opbevaret i en lufttæt skål i køleskabet. Forvarm ovnen til 220°. Kom mandelcremen direkte over den kolde, ubagte mørdejsbund. Lad mandel-cremen nå op til lige under kanten af formen. Fordel bær i formen, og tryk dem let ned i cremen. Bag i ovnen i ca. 30 minutter, til cremen er souffleret og gylden. Lad den afkøle helt før servering. Kagecremen skal laves før mandelcremen Relateret Dessert Små mandelkager med smørcreme Dessert Sommerbær i brachetto med amarettocreme Dessert 11 lækre opskrifter med stikkelsbær Dessert Opskrift på vaniljeis med rabarber og rosé Dessert 10 lækre tærter til dig, der elsker søde desserter Dessert Hyldeblomstpandekager - fritterede hyldeblomster i pandekagedej