Fritterede hyldeblomster i pandekage-svøb

Herlig nem opskrift på hyldefritter lavet på nyplukkede hyldeblomstskærme overstrået med sommersne.

Friske hyldefritter © wodieliebedentischdeckt

Fritterede hyldeblomster i pandekage-svøb

Tidligt på sommeren, når der er varmet godt op i vejret, springer hyldebusken ud med sine smukke hvide skærmblomster. Så er tiden inde til at gå hyldeamok.
Hyldeblomsterne er allerede blevet hvermandseje som saft og sodavand. Hyldeblomst er dog mindst lige så lækker i en fritteret udgave dyppet i pandekagedej og overstrået med flormelis.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Det skal du bruge:

  • 10 hyldeblomstskærme i fuld flor
  • 2 stk. æg
  • 250 ml mælk
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 150 g mel
  • olie til at frittere i
  • flormelis

Sådan gør du:

  • Pluk hyldeblomst i fuld flor. Vælg de flotteste, friskt udsprungne hyldeblomstskærme. Ryst dem let. Fjern små insekter og visne blomsterhoveder.
  • Du kan selv vælge, om du vil ligge blomsterne i blød for at skaffe dig helt af med urenheder og insekter, men det vil reducere den liflige hyldeblomstsmag en del.
  • Lav pandekagedejen. Pisk først mel og mælk sammen. Tilsæt æg, sukker og salt og bland det sammen til en lind dej. Lad dejen stå i 30 minutter.
  • Varm olie op i en pande. Dyb hyldeblomstskærmene i pandekagedejen ved at holde fast i stilken. Stilken skal derfor helst være så lang som mulig.
  • Dyp derefter blomsterne med dejen ned i den varme olie. Fritér hyldeskærmene, indtil de ser gyldengule og sprøde ud.
  • Blomsterskærmene er indrettet så viseligt, at de med deres bredde kan holde sig oprejst på panden. Hvis du vil være helt sikker på at undgå at blive brændt af den spruttende varme olie, kan en grillhandske og en grilltang anbefales.
  • Lad hyldefritterne dryppe af på et stykke bagepapir. Strø flormelis over dem og server dem med det samme.

Kilde: ohhhmhhh.de