© Anders Schønnemann

Fragilité med hasselnød og kaffecreme

En lækker og fyldig dessert med knasende hasselnødder og smag af kaffe.

Fragilité med hasselnød og kaffecreme

Du skal bruge:

  • hasselnødder 150 g ristede, afskallede og malede til fint mel
  • flormelis 150 g
  • æggehvider 6 stk.
  • flormelis 150 g

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 150°.
  • Kom hasselnøddemel og 150 g flormelis i en skål og bland det godt sammen med et piskeris.
  • Pisk æggehviderne skummende i en anden skål. Tilsæt flormelis og pisk dem stive.
  • Sigt de tørre ingredienser over de stiftpiskede æggehvider og vend det sammen med en gummidejskraber. Bred dejen ud på en plade beklædt med et stykke bagepapir til ca. 30 x 50 cm.
  • Sæt nederst i ovnen og bag den i ca. 45 minutter eller indtil den er tør og sprød. Lad bunden afkøle på en bagerist.
  • Skær den yderste kant af bunden og skær derefter forsigtigt bunden over i to lige store halvdele.

Kaffe smørcreme

Det skal du bruge:

  • vand 50 g
  • sukker 140 g
  • æggeblomme 40 g
  • æg 100 g
  • blødt smør 400 g
  • stærk kaffe 2-3 spsk.
  • flormelis til pynt

Sådan gør du:

  • Bring vand og sukker i kog i en lille gryde. Lad den koge til 120°. Mål efter med et digitaltermometer.
  • Kom imens æggeblommer og hele æg i en røreskål med et piskeris. Pisk dem sammen.
  • Hæld derefter den 120°C varme sirup i en tynd stråle over æggene mens de pisker. Pisk til cremen er afkølet.
  • Tilsæt derefter smørret i mindre stykker under piskning ved mellemhastighed.
  • Tilsæt til sidst kaffe. Smag evt. til med mere kaffe.
  • Bred cremen ud i et jævnt lag over den ene bund. Sørg for at komme helt ud til kanten. Brug en paletkniv af metal.
  • Læg den anden bund oven på. Giv den et let tryk uden at den knækker.
  • Drys overfladen med sigtet flormelis, skær kagen i små, passende stykker, og servér.