
Fragilité med hasselnød og kaffecreme
En lækker og fyldig dessert med knasende hasselnødder og smag af kaffe.
AfMorten Heiberg
Fragilité med hasselnød og kaffecreme
Du skal bruge:
- hasselnødder 150 g ristede, afskallede og malede til fint mel
- flormelis 150 g
- æggehvider 6 stk.
- flormelis 150 g
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 150°.
- Kom hasselnøddemel og 150 g flormelis i en skål og bland det godt sammen med et piskeris.
- Pisk æggehviderne skummende i en anden skål. Tilsæt flormelis og pisk dem stive.
- Sigt de tørre ingredienser over de stiftpiskede æggehvider og vend det sammen med en gummidejskraber. Bred dejen ud på en plade beklædt med et stykke bagepapir til ca. 30 x 50 cm.
- Sæt nederst i ovnen og bag den i ca. 45 minutter eller indtil den er tør og sprød. Lad bunden afkøle på en bagerist.
- Skær den yderste kant af bunden og skær derefter forsigtigt bunden over i to lige store halvdele.
Kaffe smørcreme
Det skal du bruge:
- vand 50 g
- sukker 140 g
- æggeblomme 40 g
- æg 100 g
- blødt smør 400 g
- stærk kaffe 2-3 spsk.
- flormelis til pynt
Sådan gør du:
- Bring vand og sukker i kog i en lille gryde. Lad den koge til 120°. Mål efter med et digitaltermometer.
- Kom imens æggeblommer og hele æg i en røreskål med et piskeris. Pisk dem sammen.
- Hæld derefter den 120°C varme sirup i en tynd stråle over æggene mens de pisker. Pisk til cremen er afkølet.
- Tilsæt derefter smørret i mindre stykker under piskning ved mellemhastighed.
- Tilsæt til sidst kaffe. Smag evt. til med mere kaffe.
- Bred cremen ud i et jævnt lag over den ene bund. Sørg for at komme helt ud til kanten. Brug en paletkniv af metal.
- Læg den anden bund oven på. Giv den et let tryk uden at den knækker.
- Drys overfladen med sigtet flormelis, skær kagen i små, passende stykker, og servér.